Через зрив оголошено черговий тендер на ремонт мосту між Кілією та Ізмаїлом – вартість стала ще більшою

7 коментарів 76221 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Зірвалася друга спроба Служби відновлення розпочати ремонт аварійного мосту через канал Кофа, розташований між Кілією та Ізмаїлом на трасі Т-1630. Тендер успішно завершився, було обрано підрядника, але щось пішло не так, і торги оголосили знов – вже за вищою вартістю. Що відомо про причини зриву минулого аукціону та третю спробу, розповість “Бессарабія INFORM”.


За даними на ресурсі держзакупівель “Прозорро”, обрання переможця було скасоване через “неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель” з коментарем: “замовником не надано відомість обсягів робіт (ВoQ) (без зазначення цін) для визначення ціни тендерних пропозицій учасників”.

Головною відмінністю нового аукціону є значно більша вартість, яка виросла з 163,8 мільйонів гривень до 213,1 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що роботи на цьому аварійному мості передбачають капітальний ремонт, включаючи укріплення узбіччя, демонтування пошкоджених деталей, оновлення мостового полотна, проїзної частини та низку інших робіт.

Згідно з планом, якщо цей аукціон нарешті буде успішним, роботи мають відбутися до кінця 2024 року. Торги триватимуть до 15 листопада.

Роботи з розробки проєктної документації були виконані фахівцями фірми “Урбан Прогрес” з Косівського району Івано-Франківської області. Їхні послуги обійшлися у 1,3 мільйона гривень. На них зі Службою відновлення “скинулися” громади Ізмаїльського району.

Нагадаємо, міст, який був побудований у 60-ті роки минулого століття, ще в 2021 році визнали аварійним і закрили після того, як посередині утворилася яма, а усю конструкцію перекосило. Фахівці Служби автомобільних доріг (на той час) дійшли висновку, що через ці пошкодження будь-якої миті може статися обвалення. Тоді на ділянці встановили вказівники та бетонні блоки, аби перешкодити руху усіх видів транспорту, та запропонували водіям альтернативні маршрути руху: незначно довший, але суцільним бездоріжжям (через села Червоний Яр, Камишівка та Муравлівка), а також — гарною дорогою (через Струмок), але понад вдвічі довший. Проте вже скоро водії самостійно розсунули огородження та продовжують ризикувати своїм життям, проїжджаючи повз ще більше провислу конструкцію, а далі в сторону Ізмаїла рухаються полем, аби зекономити час і паливо. Польова дорога вже настільки накатана, що на більшості дистанції виглядає як повноцінна двосмугова траса. Дістатися районного центру таким чином можна всього за 50-60 хвилин, але за умови розуміння, де у полі потрібно повернути, аби не збитися з дороги. Зазначимо, такий маршрут обирають навіть рейсові автобуси.

Варто додати, що ремонт траси Т-1607, і в бік від Кілії до Ізмаїлу, і до Вилкового, неодноразово зривався з різних причин. Востаннє – через початок повномасштабного вторгнення, незадовго до якого в громаду вже навіть заїхала ремонтна техніка. Також ми повідомляли, що новопризначений губернатор Одещини Олег Кіпер взяв на особистий контроль цю інфраструктурну катастрофу Ізмаїльщини.

guest

7 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Олена Куликовська
Олена Куликовська
5 месяцев назад

Та коли вже нажруться!

Катерина Кітнюх
Катерина Кітнюх
5 месяцев назад

Досидяться, що потім потрібно буде новий міст будувати

Анатолій Руденко
Анатолій Руденко
5 месяцев назад

Ждут, когда навариться нормально смогут

Олег Дягілєв
Олег Дягілєв
5 месяцев назад

Так а міст коли відремонтують?

Артем Караєв
Артем Караєв
5 месяцев назад

Зараз почнуть розповідати, що це не начсі, бо Зеленський сказав, що бруківка почекає

Артем Докучаєв
Артем Докучаєв
5 месяцев назад

Козли, набивають собі кишені

Людмила Писарницька
Людмила Писарницька
5 месяцев назад

З таким успіхом міст буде коштувати 2 мільярди, а зроблять його десь під перемогу

7
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x