В Ізмаїльському районі виявили кір та кашлюк

0 коментарів 16200 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На минулому тижні в області зареєстровано 21 випадок підозри на кашлюк проти 32 випадків на попередньому тижні. Випадки зареєстровані в Ізмаїльському (10 випадків) та Одеському (9 випадків) районах. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.


Також було зафіксовано один випадок кору в районі, а загалом з початку року в області лабораторно підтверджено 8 випадків кору, у т.ч. 6 дітей.  Із захворілих щеплені згідно з віком 5 осіб, троє – не щеплені.

За даними моніторингу в області триває тенденція до зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. На звітному тижні інтенсивний показник становив 255,1 на 100 тисяч населення та був нижче епідемічного порогу на 48%, що розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції залишилась практично на рівні попереднього тижня. У той же час серед дитячого населення спостерігався ріст на 26,7%, а серед дорослого зниження на 44%.

Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (вірусний гепатит, кір, епідпаротит, скарлатина, кашлюк) або не реєструвались зовсім (дифтерія, краснуха, правець).

Також за даними моніторингу за минулий тиждень зареєстровано 66 укусів людей тваринами, що на 11% менше, ніж на попередньому тижні (74 укуси).
З початку року в області зареєстровано 89 лабораторно підтверджених випадків сказу серед тварин. Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x