Визначено підрядника, який ремонтуватиме міст через канал Кофа біля Кілії

0 коментарів 88749 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завершився тендер на ремонт мосту через канал Кофа, який розміщено на 37+985 км автодороги Т-1607 (Ізмаїл-Кілія-Вилкове). В торгах взяв участь лише один учасник — наразі його пропозицію розглянули та визначили переможцем. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на майданчик державних закупівель “Prozorro”. 


Тепер протягом тижня між замовником (Службою відновлення Одещини) та переможцем (компанією ТОВ “Росдорстрой”) триватиме період укладання договору, після якого підрядник зможе починати виконання робіт. Зазначимо, термін очікуваного завершення ремонту – 31 грудня 2024 року.

Вартість робіт, яку запропонував підрядник, склала 161 340 000,00 проти 163 800 840 очікуваної вартості.

Нагадаємо, тендер розпочався 18 липня.

Споруду було признано аварійною ще влітку 2021 року  після того, як посередині утворилася яма, а усю конструкцію перекосило. Фахівці Служби автомобільних доріг (на той час) дійшли висновку, що через ці пошкодження будь-якої миті може статися обвалення. Тоді на ділянці встановили вказівники та бетонні блоки, аби перешкодити руху усіх видів транспорту, та запропонували водіям альтернативні маршрути руху: незначно довший, але суцільним бездоріжжям (через села Червоний Яр, Камишівка та Муравлівка), а також — гарною дорогою (через Струмок), але понад вдвічі довший.

Недовго думаючи, водії власними зусиллями розсунули перешкоди, адже не погодилися з рішенням влади. Зазначимо, через вкрай поганий стан цієї траси, кермувальники, які постійно їздять між Кілією та Ізмаїлом, знайшли зручні польові дороги, якими добратися можна з більш-менш комфортними умовами усього за годину (замість 1,5-2 об’їзними маршрутами). Разом з цим альтернативного об’їзду саме моста немає. Тож: або через аварійний міст, або в об’їзд. Водії, обираючи менший кілометраж, добровільно ризикують власними життями. І не лише власними. Так наразі їздять навіть рейсові автобуси.

Визначено підрядника, який ремонтуватиме міст через канал Кофа біля Кілії

Майже до цього з боку Кілії у кінці 2020 року було зроблено капітальний ремонт дороги, тож від моста в бік Ізмаїлу залишилося усього близько десяти кілометрів повністю зруйнованої траси, а далі дорога знаходиться у більш-менш нормальному стані.

Зазначимо, лише розроблення проєктної документації на ремонт мосту вартувало 1 млн 332 тисячі гривень. Міська рада взяла участь у співфінансуванні, додавши Службі відновлення 200 тисяч. Пізніше стало відомо, що коштів “підкинули” й інші громади Ізмаїльського району.

Варто зазначити, що ремонт траси Т-1607 неодноразово зривався з різних причин. Востаннє – через початок повномасштабного вторгнення, незадовго до якого в громаду вже навіть заїхала ремонтна техніка. Також ми повідомляли, що новопризначений губернатор Одещини Олег Кіпер взяв на особистий контроль цю інфраструктурну проблему Ізмаїльщини.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x