Татарбунарській багатопрофільній лікарні вдалося посилити пологове відділення

0 коментарів 12069 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Татарбунарській багатопрофільній лікарні частково вдалося вирішити проблему з кадрами. До пологового відділення з Одеси медзаклад залучив акушера-гінеколога Аллу Олексіївну Уланську. Це дуже гарна новина, бо всім відома проблема з лікарями в закладах охорони здоров’я Одещини, оскільки з початком повномасштабної війни в Україні багато медиків виїхало за кордон. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на пресслужбу Татарбунарської багатопрофільної лікарні.


Нагадаємо, що в нещодавньому інтерв’ю генеральний директор лікарні Олександр Карпенко розповів «БІ» про проблемні моменти в медзакладі.  За його словами, з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України багато лікарів виїхало за кордон. А деякі співробітники (наприклад, завгосп Сергій Чумаченко) вступили до лав Збройних Сил України. Наразі в лікарні не вистачає гінеколога, акушера-гінеколога, офтальмолога, ендокринолога та уролога. Через кадрову проблему Татарбунарській БЛ доводиться залучати спеціалістів із сусідніх громад та навіть обласного центру. Зокрема, офтальмолог приїздить з Кілії, а уролог – з Одеси. А от ендокринолог є тільки в Сараті.

Але зараз одеський акушер-гінеколог суттєво посилить пологове відділення, яке, на радість адміністрації медичного закладу, вдалося зберегти. Наразі в лікарні приймають більше двохсот пологів на рік. Народжувати до Татарбунар приїжджають жінки й з колишнього Саратського району.

А 3 травня, напередодні Великодня, нова лікарка з Одеси Алла Олексіївна вже допомогла народитися маленькому мешканцю Татарбунарів, якого батьки назвали Ігнатом. Хлопчик з’явився на світ  з вагою 3,3 кілограма та зростом 50 сантиметрів.

Татарбунарській багатопрофільній лікарні вдалося посилити пологове відділення

«Запрошуємо усіх бажаючих породіль до нашого пологового будинку і хочемо сказати, що попри всі труднощі ми залишаємося віддані своїй справі», – наголосили в Татарбунарській лікарні.

Як вже інформувала «БІ», в Одеській області з Національною службою здоров’я України для надання медичної допомоги при пологах лікарнями укладено дев’ятнадцять договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. В Бессарабії безкоштовно можна народжувати в п’яти медичних закладах.

Договори з НСЗУ уклали Арцизька центральна опорна лікарня, Білгород-Дністровська багатопрофільна лікарня, Ізмаїльська міська центральна лікарня, Кілійська багатопрофільна лікарня та Татарбунарська багатопрофільна лікарня.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x