Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців

0 коментарів 77544 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За ініциативи КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради та з нагоди Міжнародного дня вдячності волонтерам, в самому серці Болграда, біля кафе «У фонтана» відбулась благодійна акція на підтримку захисників України. На заході побувала й кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Зазначимо, ярмарок, який об’єднує заради однієї мети музикантів, майстрів та майстринь  різноманітних смаколиків та виробів прикладного мистецтва Болградщини , став не першим з початку повномасштабної війни в Україні, але першій – у цьому році.

«В цьому році ми планували провести благодійний ярмарок-продаж ще на Масляну. Але вирішили його скасовувати у зв’язку з трагічними подіями у березні, яки сталися в Одесі. З одного боку, ми могли й не скасовувати, провести тихо, без музики, але настрою для цього зовсім не було. Бо серця плакали. І ось наші давні партнери – Центр культури та дозвілля Болградської міської ради – запропонували нам приєднатися  до акції на підтримку ЗСУ та з нагоди Міжнародного дня вдячності волонтерам провести благодійний захід. Ми не могли не відгукнутися, щоб зробити чергову добру справу разом. Коли люди чують музику, у них й настрій краще і бажання є – зробити свій внесок в те, щоб вона звучала вже під мирним небом», – розповіла «БІ» Оксана Кілафли.

За її словами, ця акція відрізнялася від інших, що проводилися в Болграді раніше. По-перше,  квіточки для участі в безпрограшної лотереї коштували вже не 50, а 100 гривень. Тому що й лоти були більш достойними.

«Як тільки я розмістила на своїй сторінці в соцмережах повідомлення про ярмарок, зі мною одразу зв’язався один з місцевих виробників вина, та й передав дві коробки якісного шампанського. Інший підприємиць передав аж два мішки дрібної побутової техніки – чайник, плойки, фени тощо. Третій – ящик з апельсинами. Багато чого пожертвували без зайвих слів підприємці, які торгують на Болградському ринку», – зауважує волонтерка.

По-друге, збільшилося й число майстрів та майстринь, які охоче долучилися до ярмарку-продажу.

«Якщо раніше в мене залишалися пустими декілька столів, то цього разу їх вже не вистачає», – посміхаеться організаторка.

За її словами, усі отримані з продажу та лотереї кошти знову будуть спрямовані на підтримку 88-го окремого батальйону морської піхоти, яким Оксана та її команда піклується з початку війни.

«Так, мене просили допомагати й іншим, але я чесно відмовлялася, адже не можу розпилятися – сенсу від такої допомоги не буде нікому. А морпіхи постійно потребують такого недешевого обладнання як дрони – дальні та нічні, що коштують від 85 тисяч гривень за штуку. Я порахувала якось, що з початку наших благодійних акцій вдалося придбати таких 18 штук по 200 тисяч гривень за кожний», – пояснює Оксана Кілафли.

Зазначимо, що ця тендітна жінка не має офіційного статусу волонтера, і не вважає це за потрібним.

«Мені не донатять чужі люди, донатять ти, хто мене знає, знає, на що підуть ці гроші. Тобто ті, хто мені повністю довіряє», – підкреслює Оксана.

Як було сказано, свою значну лепту у благодійну акцію  внесли артисти КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради, які радували та водночас залучали до заходу перехожих. Їм також вдалося зібрати певну суму на підтримку захисників впродовж дванадцяти яскравих концертних номерів.

Усього вдалося отримати 20 тисяч гривень.

Це ще раз доказує, що Перемога – в нашому єднанні! Нехай вона скоріше настане.

Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців Ще 20 тисяч для Перемоги: в Болграді відбувся перший в цьому році ярмарок на підтримку морських піхотинців

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x