Реєстрація бізнесу і нерухомості, Є-декларації та будівельний паспорт: Білгород-Дністровський ЦНАП суттєво збільшив перелік надаваних послуг

0 коментарів 15147 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Білгороді-Дністровському відбулася прес-конференція начальника управління з питань надання адміністративних послуг міської ради Лариси Попсуй, під час якої керівниця розповіла про розширення спектру послуг, що наразі надаються у ЦНАПі та зазначила, які з них є найзатребуванішими серед городян. Про це повідомляє Бессарабія ІНФОРМ.


З початку війни у лютому поточного року Білгород-Дністровський ЦНАП був змушений адаптуватися до нових реалій, втім співробітники Центру не припиняли свою роботу. В той час, коли доступи до реєстрів було заблоковано, держслужбовців залучили до надання гуманітарної допомоги населенню. Крім того, працівники допомагали пенсіонерам у реєстрації  заяв на оформлення матеріальної допомоги від міжнародних організацій.

“На сьогодні збільшена кількість адмінпослуг до 372 триста семидесяти двох (раніше було лише 200), серед яких паспортні, реєстраційні, земельні послуги, витяги, виписки, довідки тощо.
Найзатребуванішими, в умовах воєнного стану, стали адміністративні послуги з оформлення паспортів громадянина України та паспортів громадянина України для виїзду за кордон”, – розповіла Лариса Попсуй.

За словами начальниці ЦНАПу, з початку 2022 року по теперішній час 1663 особи подали заяви на отримання ID-карток, 8177 осіб – звернулися за отриманням паспорта для виїзду за кордон.

“Хочу звернути увагу,  на те, що довідка форми 13 про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання не надаються. На сьогоднішній день штампи в паспорта – книжечки  не проставляються. Всі отримують витяги з Реєстру територіальних громад. Отримати витяг можна двома способами: можна замовити онлайн, сидячи вдома, через портал державних електронних послуг ДІЯ, або можна звернутися за допомогою до адміністратора Центру, який допоможе отримати за лічені хвилини такий витяг. Якщо онлайн ви не можете оформити – звертайтесь до нашого центру. Це стосується мешканців міста Білгорода-Дністровського”, – підкреслила Лариса Попсуй.

Необхідно відзначити, що на сьогоднішній день Білгород-Дністровський ЦНАП повністю відновив приймання заяв на реєстрацію бізнесу і нерухомості, що і у мирний час. В червні 2022 року після проведення певних заходів  було відкрито доступи державним реєстраторам та адміністраторам ЦНАП до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Крім того, Білгород-Дністровський ЦНАП поновив приймання заяв на послугу “Є-малятко”, яка дає змогу молодим батькам за одне звернення до Центру оформити:

  • державну реєстрацію народження та визначення походження дитини;
  • допомогу при народженні дитини;
  • реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;
  • внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням УНЗР;
  • компенсація вартості допомоги «Пакунок малюка»;
  • призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;
  • внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів.

Варто заначити, що оформлення заявки на послугу Є-малятко триває до 15 хвилин.

Також, адміністратори Центру пройшли онлайн навчання з питань надання послуг Державної інспекції архітектури та містобудування України й роботи в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. Наразі ЦНАП здійснює прийом заяв на такі послуги як: надання містобудівних умов та обмежень, будівельного паспорта, а також реєстрації повідомлень та декларацій у  сфері будівництва.

Однією з нововведених послуг є реєстрація Є-декларацій. У Білгороді-Дністровському вже є одна особа, яка практично за один день оформила такий документ, розповіла пані Лариса.

“Це декларація про провадження господарської діяльності без документів дозвільного характеру. Якщо суб’єкту господарювання не вдалося отримати дозвільні документи, він може звернутися до нашого Центру і зареєструвати Є-декларацію, форма якої є на сайті Мінрегіону. Заповнена декларація сканується і вноситься до порталу Дія і таким чином надходить до суб’єкта державної реєстрації. Це дає можливість суб’єкту господарювання працювати в період воєнного стану і ще чотири місяці після його запровадження, а потім уже вимагається оформлення дозвільних документів”, – наголосила керівниця.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x