В Аккермані п’яний водій викрав автівку, а потім збив нею людину: постраждалий не вижив

0 коментарів 12420 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Подія сталася позавчора, 21 квітня, близько 20-ї години у місті Білгород-Дністровський. У поліцію та «швидку» звернулися містяни, які виявили на одній з вулиць збитого 61-річного чоловіка. На місці події поліцейські оперативно встановили, що на громадянина наїхав водій легковика, ймовірно коли пішохід перетинав проїзну частину у невстановленому місці. Після скоєного керманич з місця автопригоди поїхав, залишивши потерпілого на дорозі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Постраждалого чоловіка було госпіталізовано до міської лікарні, де, на жаль, від отриманих травм він помер. Водночас правоохоронці змогли розшукати водія трохи далі на тій самій вулиці. 26-річний містянин, тікаючи з місця автопригоди, не впорався з керуванням, в’їхав в огорожу приватного домоволодіння, покинув пошкоджену автівку і пішов дорогою далі.

Порушника перевірили на стан сп’яніння, він був п’яний. Вміст алкоголю в його організмі перевищував допустиму норму у понад вісім разів. Також правоохоронці з’ясували, що молодик, працюючи слюсарем на станції технічного обслуговування, без дозволу власника взяв покататися легковик, який перебував на обслуговуванні в автомайстерні.

Поліцейські затримали правопорушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили йому про підозру:

– у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяло смерть потерпілому, – за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України;

– у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан – за ч. 1 ст. 135 ККУ;

– у незаконному заволодінні транспортним засобом – за ч. 1 ст. 289 ККУ.

За ці злочини правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

В рамках провадження транспортний засіб поміщено на арештмайданчик та призначено низку експертиз. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває. Встановлюються повні обставини події.

Поліцейські закликають громадян бути правосвідомими і не порушувати норми чинного законодавства.

Нагадаємо, що у разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди водій зобов’язаний:

–    негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;

–    увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;

–    не переміщати авто та предмети, що мають причетність до пригоди;

–    вжити можливих заходів для надання домедичної допомоги потерпілим, викликати швидку допомогу, а в разі відсутності такої можливості – звернутись по допомогу до присутніх і відправити потерпілих до найближчої лікарні;

–    у випадку відсутності сторонніх людей поряд водій може самостійно відвезти постраждалих до медичного закладу, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди та положення транспортного засобу після його зупинки, після чого має повернутись на місце події;

–    повідомити на спецлінію «102», зафіксувавши анкетні дані та контакти очевидців пригоди;

–    вжити всіх можливих заходів для збереження слідів, огородження їх, організувати об’їзд місця події;

–    до проведення медичного огляду не вживати алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, що виготовлені на їх основі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x