Вперше під час війни у Вилковому та Приморському офіційно відкриють туристичний сезон: подробиці

0 коментарів 84186 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вилківська громада вперше під час війни в Україні офіційно готується до відкриття баз відпочинку та запусків туристичних маршрутів. Про це кореспондентці “Бессарабії INFORM” розповів голова Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев.


Родіон Анатолійович зазначив, що найближчими днями буде готовий спільний наказ Одеської обласної військової адміністрації з оперативним командуванням «Південь», де перераховуватимуться основні критерії для роботи баз відпочинку.

«Орієнтуючись на ті обмеження, що нададуть військові, будуть відкриватися бази відпочинку у Вилківській громаді», – пояснив очільник Ізмаїльської РВА.

За словами Родіона Абашева, наразі також розглядається питання організації туристичного маршруту по річці Дунай на території міста Вилкове.

«Туристичний маршрут матиме доволі вузький формат, але його все ж таки дозволять запустити.

У нас була зустріч з туристичними операторами, які надали багато пропозицій відносно відстані туристичних маршрутів майже до “Нульового кілометра” (місце впадання Дунаю в Чорне море – ред.). Але цього точно не буде. Ймовірно, туристичний маршрут по Дунаю співпадатиме з акваторією, де працюють наразі рибалки», – зауважив Родіон Анатолійович.

Очільник Ізмаїльської РВА наголосив на тому, що вперше за період повномасштабного вторгнення росії на територію України бази відпочинку у Вилківській громаді відкриватимуть офіційно. До цього бази відпочинку працювали «підпільно». Цього року від їх власників вимагають сплачувати всі необхідні податки.

Голова Вилківської громади Матвій Іванов, в свою чергу, у коментарі «БІ» конкретизував, що вчора представники РВА домовилися з обласним керівництвом про запуск баз відпочинку. Наразі Вилківська міська рада готує перелік майже сотні баз відпочинку, які готові працювати цього року навіть з обмеженнями, що нададуть військові.

Щодо туристичних маршрутів у Вилківській громаді, то Матвій Костянтинович запевнив, що майже всі напрямки, які пропонували туристичні оператори, вже  погоджені. Зокрема, йдеться про туристичні поїздки по місту Вилкове, кругові прогулянки по Білгородському каналу до Очаківського рукава Дунаю, туристичні маршрути з Білгородського каналу до острова Єрмаков, навколо міста до острова Анкудінов тощо.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x