Синоптики пояснили, чи небезпечні брудні дощі, які накрили Бессарабію

3 коментаря 80703 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 24 квітня, зранку мешканці Бессарабії могли спостерігати  наслідки нічного “брудного” дощу, після якого все навколо (автомобілі, земля, рослини) вкрилося незрозумілою речовиною, схожою на пісок. Фахівці Дунайської гідрометеорологічної обсерваторії пояснили кореспондентці “Бессарабії INFORM” причину цього незвичного для півдня Одещини явища.


За словами фахівців обсерваторії, в Одеській області пройшли “брудні” дощі, які утворилися через пісок із Сахари.

Синоптики пояснили, чи небезпечні брудні дощі, які накрили Бессарабію

Вчора, 23 квітня, циклон на Середземному морі виніс на Балканський півострів пил та пісок з пустелі. Зливові дощі “змили” більшу його частину на територію Греції та Болгарії.

Оскільки висотні повітряні потоки мають західний переніс, циклон з Європи дійшов і до території Одеської області, бо він пройшов по західній частині Чорного моря. Якби циклон минав по центру Чорного моря, мешканці Бессарабії взагалі не помітили б цього пилу та піску після опадів.

В Дунайській гідрометеорологічній обсерваторії запевнили, що за даними Гідрометцентру, попередні висновки щодо якості атмосферного повітря в Одеській області перевищення гранично допустимих концентрацій завислих речовин (пилу) не зафіксували.

Синоптики підкреслили, що небезпеки для життя мешканців Бессарабії ці «брудні» дощі не становлять. Такого явища найближчим часом жителі Одещини не спостерігатимуть, бо циклон вже минув.

Фахівці Дунайської гідрометеорологічної обсерваторії наголосили на тому, що на території Одещини вже спостерігалося подібне явище на початку квітня, коли можна було помітити імлу, але осадів пилу та піску не було. Тоді ці «брудні» дощі зачепили більше північно-західну частину України.

До речі, сьогодні вночі «брудні» дощі пройшли також в Миколаївській та Херсонській областях.

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Сало уронили
Сало уронили
11 дней назад

Опасно несколько другое…, особенно когда отстреливаются рукожопо.

🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓
🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓=🇷🇺=🐓
11 дней назад
Ответить на  Сало уронили

ВАЛЕРКА ЗИЗА, 66 лет, мозгов нет – ХУЕСОС И ЧМО 🙂

*****
*****
11 дней назад

У валерки опять обострение, оставьте пока болеZного…

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x