Мешканець Одещини привіз із зони бойових дій цілий склад зброї

0 коментарів 20196 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В ході досудового розслідування було встановлено, що житель одного із населених пунктів Великодальницької громади привіз із зони бойових дій різну зброю, встиг підшукати покупця та збув йому свій товар за 6500 гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області.


Виявилось, що чоловік привіз для продажу дві гранати, понад 500 грамів пластичної вибухової речовини, майже 5 метрів вогнепровідного дроту, три запали, п’ять власне запалів запала, вісім капсул-детонаторів та три частини підривача. Саме цей набір він і збув.

Вже під час проведення слідчих дій поліцейські вилучили заборонені предмети та скерували їх на експертизу. Згідно з експертним висновком, вони відносяться до бойових припасів та вибухових речовин. Також під час обшуку за місцем мешкання зловмисника поліцейські вилучили автомат, два магазини до нього, приціл, майже 70 набоїв різного калібру та понад 100 грамів пороху, які також скерували на експертне дослідження.

За наявності достатніх доказів ми під процесуальним керівництвом Подільського відділу Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів і вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років“, – повідомив начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Мешканець Одещини привіз із зони бойових дій цілий склад зброї

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x