Болградська ЦРЛ отримала нове сучасне обладнання для банку крові вартістю понад 2 мільйони гривень

0 коментарів 60588 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора представники глобальної гуманітарної некомерційної організації – Міжнародного медичного корпусу (International Medical Corps) особисто доставили в КНП «Болградська центральна районна лікарня» обладнання для банку крові. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як розповів генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі, це дуже важливе придбання, до якого увійшли 11 піддонів з двома морозильними камерами на 400 літрів плазми кожна, спецхолодильник для R-маси на 270 літрів, велика центрифуга з функцією охолодження та підігріву, розморожувач для плазми, центрифуга лабораторна для пробірок, спеціальний охолоджувальний стіл, мікроскоп, автомобільний холодильник, контейнери для крові, два електрокресли для донора та інше.

«Наразі згідно з табелем оснащення банк крові Болградської лікарні повністю укомплектовано. А найголовніше – ми не ризикуємо на наступний рік залишиться без хірургічних та терапевтичних пакетів. Адже на вимогу Національної служби здоров’я без повністю укомплектованого банку крові надавати хірургічні та терапевтичні послуги буде заборонено», – підкреслив Віктор Дішлі.

Зазначимо, що загальна вартість цієї гуманітарно допомоги від Міжнародного медичного корпусу склала 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Додамо, Болградська ЦРЛ вже не вперше за ці два роки війни в Україні отримує гуманітарну допомогу від International Medical Corps, партнерство з якою керівництво районної лікарні розпочало у перший рік повномасштабного вторгнення  на територію нашої країни.

«Раніше на 12 мільйонів гривень Міжнародний медичний корпус передав нам медпрепарати та металевого інструментарію для проведення травматологічних операцій вартістю понад 13 мільйонів гривень та інше. Ми висловлюємо щиру подяку International Medical Corps, які с 1984 року виконують дуже важливу місію в світі, а наразі допомагають й нам покращити якість надання медичних послуг населенню, у тому числі внутрішньо переміщеним особам», – зазначив генеральний директор Болградської ЦРЛ Віктор Дішлі.

Болградська ЦРЛ отримала нове сучасне обладнання для банку крові вартістю понад 2 мільйони гривень Болградська ЦРЛ отримала нове сучасне обладнання для банку крові вартістю понад 2 мільйони гривень

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x