В Україні змінились правила перевірки побутових лічильників: деталі

0 коментарів 30078 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початку червня в Україні набула чинності постанова Кабміну № 440, згідно з якою відновлено повірку побутових лічильників води, тепла та газу. У громадян є три місяці після дати закінчення опалювального періоду, щоб здати свої лічильники на перевірку. При цьому для деяких українців зробили виняток. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” на Кабінет Міністрів України.


У квітні минулого року повірки засобів вимірювальної техніки в Україні було призупинено на час дії військового стану, а також протягом трьох місяців після його закінчення. Однак ця ухвала втратила чинність з 4 червня 2023 року через постанову Кабміну. Згідно з нею, виконавці комунальних послуг знову отримали право на перевірку приладів обліку, встановлених у споживачів. Під перевірку потраплять усі прилади обліку – газу, води, опалення.

Якщо виявиться, що лічильник газу чи електроенергії вийшов із ладу, рішення про доцільність його ремонту приймає перевіряюче підприємство. У разі, якщо облгаз приймає рішення про недоцільність проведення ремонту лічильника газу, він зобов’язаний протягом п’ятнадцяти робочих днів після результатів проведення періодичної повірки (але не пізніше за двомісячний термін після зняття лічильника газу на періодичну перевірку) безкоштовно встановити власний розрахунковий лічильник газу, і в цей ж термін повернути споживачеві його лічильник газу. При цьому обов’язково письмово повідомити споживача про результати проведення періодичної повірки та ухвалення рішення про недоцільність ремонту лічильника газу. До речі, перевіркою лічильників мають право займатись лише ліцензовані підприємства.

Окремо варто зазначити, що перевірка лічильників не торкнеться українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях – для них продовжують діяти норми про зупинення перевірки лічильників на період військового та надзвичайного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування. Конкретний перелік таких територій затверджується у Мінреінтеграції.
Нагадаємо, комунальному підприємству “Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” потрібні контролери. Підготовка майбутніх спеціалістів водоканалу відбувається безпосередньо на виробництві без вимог до стажу роботи.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x