“Кошти в нікуди”: у МОЗ вважають, що у лікарнях Одеської області негайно треба ліквідувати “роздуті” штати

0 коментарів 27405 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Майже два десятки лікарень Одеській області мають фінансові проблеми. Заборгованість із зарплати співробітників складає 27 млн грн. Причина – в тому, що на місцях невиправдна кількість штатних одиниць. Тому досить розпорошувати кошти в нікуди: до 1 листопада кожна неспроможна лікарня подасть у МОЗ свій план виходу із фінансової ситуації та подальшого розвитку закладу. Таке рішення було озвучено заступником міністра охорони здоров’я України Богданом Боруховським. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Департамент охорони здоров’я Одеської ОД(В)А.


В рамках робочого візиту на Одещину, Боруховський провів нараду з керівниками 19 закладів охорони здоров’я та представниками громад області.

Участь в нараді взяли заступник голови НСЗУ Ірина Надашкевич, І-й заступник Начальника Одеської ОВА Борис Волошенков, заступник Начальника ОВА Дмитро Радулов, директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва і в.о. директора НСЗУ Південного регіону Роман Колонтай.

Ключова тема – проблемні питання щодо фінансової спроможності закладів охорони здоров’я, з якими укладено договір з НСЗУ по 49 пакетам медичних послуг «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги».

В Одеській області 19 таких закладів, заборгованість із виплати заробітної плати становить близько 27 млн.грн. Керівники закладів охорони здоров’я та представники громад висловили своє бачення щодо шляхів виходу з кризової ситуації та обговорили бачення формування спроможної системи охорони здоров’я Одеської області у 2023 році.

«Одна з основних причин, чому медичний заклад залишається неспроможним, — це невідповідність між потребами населення у медичній допомозі та невиправдна кількість штатних одиниць в лікарні. На сьогодні держава готова допомагати лікарням всім необхідним обладнанням з метою можливості контрактування на додаткові пакети НСЗУ та розвивати послуги, які затребувані у населення. Одночасно маємо працювати з тими, хто готовий робити конкретні кроки для покращення фінансового становища закладу, а не просто розпорошувати кошти в нікуди», — наголосив заступник Міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський.

До 1 листопада кожна неспроможна лікарня має підготувати не лише чіткий план виходу із фінансової ситуації, а й план подальшого розвитку закладу та представити його на розгляд Міністерства.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x