Янукович замораживает соцвыплаты. Бюджет недополучит около 50 миллиардов

3 коментаря 29727 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Голодные строители манифестируют, мамы с детскими колясками и без соцвыплат – на акциях протеста, коммунальщики требуют, шахтеры готовятся в поход на Киев. Заголовки ежедневных новостей – сплошной оппортунизм. Вредительство против 28 успешных реформ, которые уже третий год подряд воплощают лучшие выпускники енакиевской школы менеджмента.


Просто усі ці люди ніколи не займалися корисними справами, наприклад читанням офіційних видань уряду професіоналів. “За останні півроку загальна сума заборгованості із заробітної плати зменшилася на 142,9 млн. грн. або на 13%”. Ви спитаєте у кого біла гарячка? У міністра соцполітики Наталі Королевської. Це вона нещодавно бовкнула для офіційного “Урядового порталу”.

Читаємо “Урядовий портал” далі: “Серед позитивних тенденцій Міністр також відзначила скорочення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах”.

Переходимо з астралу в реал: “Тернопільським комунальникам не виплачують заробітної плати за вересень і жовтень, а деяким – ще довше”. Пробували вижити 90 днів без грошей? А що каже Львівська облдержадміністрація, оплот президентської вертикалі на Галичині?! “Загальний обсяг заборгованості із виплати зарплати перед працівниками житлово-комунальних підприємств становить 2 мільйони 350 тисяч. Найбільший обсяг боргу перед працівниками Борислава – 1 017,9 тис. грн., Трускавця – 446,7 тис. грн., Львова – 221,9 тис. грн. та Стебника – 195,4 тис. грн.”

Перенесемося над Дніпром в центр і надамо слово прокуратурі: “Протягом 2013 року на комунальних підприємствах Черкащини систематично виникає заборгованість із заробітної плати”. А як у сусідів довкола? “Федерація профспілок України стурбована ситуацією з невиплатою заробітної плати на комунальних підприємствах електротранспорту в містах Суми, Черкаси та Житомир”. Деколи в сім’ї приходить маленька радість і величезне покращення: “Понад 700 співробітників комунального підприємства “Рівнеоблводоканал” зараз отримали зарплату за квітень”. За квітень у жовтні! А ви б так могли?!

Але ж приклад реформування і покращення життя треба брати з Донбасу! Так Янукович казав: “Ви послідовно йдете в авангарді реформ в Україні. Цей потужний регіон сьогодні показує всій країні, як і куди потрібно йти”. І що ж там на авангардівщині? “В Алчевску 230 працівників тролейбусного депо не бачили грошей з травня”. 5 місяців покращення! І не лише комунальники – ядерний електорат Партії Регіонів, шахтарі 15 підприємств, також грошей не бачать п’ятий місяць поспіль.

Гадаєте у столиці краще, бо ближче до корита і перших тіл розпорядників коштів? “Улітку 10 тис. комунальників “Київпастрансу” не отримували зарплатню два місяці”. Так було. А як є зараз? Пощастило й покращало лише одиницям: “За втручання прокуратури Дніпровського району комунальне підприємство відшкодувало заборгованість із заробітної плати 1827 працівникам на загальну суму понад 2 млн гривень”. Щасливчики. А от транспортникам Києва холодно й голодно – їм вже висять 20 мільйонів зарплати. Та що вже говорити про безпомічних комунальників, коли службовці Міністерства оборони та СБУ вперше на власній шкірі відчули, що “руїно подолано” і “стабільність досягнуто” – і сьогодні не знають коли ж їм віддадуть зарплату за вересень. Кажуть, що такого тут не було навіть у кризовому 2009-му.

Невже так важко організувати комфортний інформаційний простір? Вчіться, дєточкі, у мера Одеси Костусєва: чітка робота і строга звітність щодо віртуального покращення і “навколишній світ прогнеться під тебе”:

костусев

Правильно організована робота ботів та “лайкарів” з працівників мерії і жоден негатив тобі нестрашний. Наш мер – найкращий! Усе що обіцяв – зробив, і головне – “мовнюків” цей уродженець Сахаліна переміг і викоренив “кляту мову” зі стін “городской думи” Одеси. Це – реальне покращення. І так – щодня. От в рамках “муниципальной программы сохранения и развития русского язика” стартувала міська олімпіада з російської. Що тим одеситам ще треба до повного щастя?! Зарплати, гарячої води, теплих батарей? Став “лайк” на сторінці мера – зігрієшся! Три останні роки телеполітики вправляли словесну Кама-сутру “на попєрєдніках”.

Три роки поспіль логіка нинішніх звучить залізобетонно й просто: до чого тут ми – “попєрєдніки” також крали. Що, ми придумали “відкати”, усі ці держзакупівлі в своєї сім’ї та в друзів, завищення цін, подвійну бухгалтерію, ухиляння від мит та податків?! Так було й до нас і нічого нам цими “грішками” дорікати! Три роки у владі бідкаються: кругом “чорнуха”, бо міністри не вміють доносити добрих новин, не хочуть виходити в соцмережі, писати блоги. Одним словом – не вміють вибудовувати довкола себе “гармонійну віртуальну реальність”. От і програють симпатії невдячного народу.

Як тільки бралися писати блоги, то виходило мега-комічно. З’являлися європейські автобани, зелені поля колосилися довкола, а вздовж рівнесеньких доріг стояли чистенькі щасливі корови з величезним вим’ям. Здавалося б цей витвір блогерки Богословської ніхто вже не переплюне. Але ж ні – ви просто мало дивитеся УТ-1 і читаєте офіційні портали органів влади!

Коли професору-регіоналу Плотникову показували книжечку з президентською програмою “Україна для людей” і запитували про виконання прописаного графіку реформ – він звинувачував журналістів у провокаціях. Як тільки економісти говорили про фактичний внутрішній дефолт уряду Азарова – Лук’янов називав їх аматорами-провокаторами. І от настав четвертий квартал 2013 року і паралельні світи зіткнулися. Те, про що попереджали доктора геолого-мінералогічних наук, професора і члена Національної академії наук Азарова ще на початку року таки сталося восени: дірка в бюджеті у четвертому кварталі розрослася до розмірів “чорної діри”. Три квартали його співплемінники та співпартійники захищали геніальну голову своєї партії простими тезами: не “помаранчевим тупіцам”, які призвели до руїни, вчити професіоналів бюджети писати. Ну от – руїно подолано, але трошки бракує. Ну якихось 100 мільярдів…

Роман ЧАЙКА

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Саша
Саша
10 лет назад

Зачем лгать. все вовремя получают зарплату

Djek
Djek
10 лет назад

ага, особенно работники порта и пароходства…

Сашко
Сашко
10 лет назад

Нет, ну все плохо! Нет зарплаты – плохо. Строят дороги – плохо. Благоустраивают город – плохо. Да когда вас накормят, оппозиционеры? Берите лопаты и идите сами жизнь к лучшему устраивайте… для всех. Или гавкать из-за угла сподручней?

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x