В Уряді прийняли рішення про індексацію пенсій ─ подробиці

4 коментаря 103302 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 1 березня відбудеться індексація пенсій. Таке рішення прийняв Уряд під час засідання 23 лютого. Про це поінформував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на КМУ.


Прем’єр-міністр зауважив, що розмір підвищення вираховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні.

 «Це вже третя індексація за час повномасштабної війни. Пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 грн, а середня пенсія зросте до 5 717 грн», — зазначив очільник Уряду.

Індексація, за словами Д.Шмигаля, торкнеться понад 10 мільйонів українців: 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч “чорнобильців”.

Орім того, з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу. У поточному році також буде здійснено індексацію найнижчих пенсій.

«Тобто, попри всі виклики, попри всі труднощі, ми продовжуємо підтримувати наших людей. Не просто проводимо індексацію, але і розширюємо її периметр», — наголосив Денис Шмигаль.

 

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Виктор Её Маё
Виктор Её Маё
5 месяцев назад

чтоб ты так жил на свои 5 717

Виктор Её Маё
Виктор Её Маё
5 месяцев назад

а мы про пенсии

Виктор Её Маё
Виктор Её Маё
5 месяцев назад

не верю ни одному слову правительству.

Татьяна
Татьяна
5 месяцев назад

А где ж 13 %? Снизили ставку почти в два раза, надбавку за стаж тоже поглотили. Чтоб отлились им наши слезы

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x