Бізнесмен з Норвегії готовий інвестувати в економіку громади Болградського району: подробиці

0 коментарів 39825 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У суботу, 13 квітня, до Бородінської громади Болградського району завітав гість, мешканець Норвегії, керівник інвестиційної групи в своїй державі Нур Ахаммад Ювель, який готовий вкладати власні кошти в економіку ТГ. Про це кореспондентці “Бессарабії INFORM” розповів голова громади Іван Кюссе.


За словами Івана Георгійовича, норвежець цікавиться декількома інвестиційними напрямками в громаді. По-перше, Нур Ахаммад Ювель має намір відкрити швейний цех з пошиття чоловічого взуття в селі Євгенівка, на запуск якого під час війни в України він готовий вкласти один мільйон євро.

«Ми хочемо надати йому стару двоповерхову будівлю, яку залишили прикордонники. Ми її оцінимо, продамо інвестору, який повинен відремонтувати цю будівлю. Відкриття швейного цеху створить додаткових тридцять робочих місць для мешканців громади», – наголосив очільник Бородінської ТГ.

Другим напрямком, на який звернув увагу норвезький бізнесмен, є виробництво борошна, олії, баранини та яловичини.

Іван Кюссе нам повідомив, що гість з Норвегії в майбутньому готовий інвестувати у виробництво борошна саме в Бородинській громаді. Він планує закуповувати зерно у місцевих фермерів, а потім переробляти його на борошномельному цеху. Норвежець є уродженцем Бангладешу, тропічної країни, розташована у Південній Азії. Інвестор має намір туди експортувати борошно, а також олію.

«Нур Ахаммад Ювель під час візиту до Бородінської громади відзняв ролик, аби показати своїм колегам Бессарабію. Цей ролик буде демонструватися на норвезькому телебаченні, де лунатиме запрошення для інвесторів до України та Бородінської громади, зокрема», – зазначив Іван Кюссе.

Іван Георгійович запевнив, що інвесторам пропонуватимуться дев’ять земельних ділянок на території Бородінської ТГ під розміщення сонячних електростанцій.

Нагадаємо, що на території Бородінської громади аргентинські інвестори планують розвинути виноградарство та крафтове виноробство. Вже орендовано 84 га з наявними виноградниками та придбано додаткові 20 га для нового виноградника.

Інвестори отримали пільги від місцевої влади, зокрема, звільнення від сплати земельного податку та орендної плати на період реконструкції або будівництва.  Під розвиток крафтового виноробства в громаді передбачено ще чотири земельні ділянки.

Іван Кюссе підкреслив, що наразі в Бородінській громаді крафтове виноробство розвинене лише в туристичному комплексі Фрумушика-Нова.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x