В Мінагрополітики розповіли, що вирощення бавовни в Україні, зокрема на Одещині, є стратегічною потребою

0 коментарів 17739 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький на семінарі «Вирощування нішевих культур» наголосив, що в України є стратегічна потреба вирощувати бавовну. Йшлося про технології вирощування бавовника та можливість забезпечення насіннєвим матеріалом фермерів. Про це, із посиланням на Міністерство, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Бавовну планують вирощувати як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки та забезпечення внутрішніх потреб. Зокрема, пропонується створити й розвивати бавовняний кластер в Одеській області.

«Тому важливо прийняти відповідний закон, який би дозволив завозити в Україну насіння бавовника для розвитку галузі», ─ впевнені в Мінагрополітики.

Учасники семінару також ознайомилися з досвідом вирощування бавовнику підприємцями Туреччини та США.

Нагадаємо, 2 квітня в Одеському державному аграрному університеті вже проходив семінар з питань вирощування нішевих культур, де міжнародні партнери презентували власний досвід вирощування бавовнику. Було зазначено, що на сьогодні ідеальні природно-кліматичні умови для цієї сільськогосподарської культури склалися в Бессарабії.

Довідково. Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовнику в Україні» №10427-1. Документом передбачається спрощення процедур ввезення та обігу на території України сортів бавовнику, передусім на період воєнного стану. Також передбачається спрощення процедури державної реєстрації сорту бавовнику без проведення кваліфікаційної експертизи.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x