На Одещині через ракетну атаку припортової інфраструктури у повітря потрапило 36 тисяч тонн діоксиду вуглецю

0 коментарів 12258 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу підрахувала збитки, які нанесли росіяни для довкілля 19 квітня під час обстрілу припортової інфраструктури Одеської області. Загальний розмір шкоди складає майже 309 мільйонів гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на екоінспекцію.


Як підкреслюється, через обстріли горіло виробниче обладнання та резервуари з 10,5 тисячами тонн олії, що спричинило потрапляння до атмосферного повітря понад 36 тисяч тонн діоксиду вуглецю.

Нагадаємо, що 19 квітня ворог здійснив чергову спробу знищити портову інфраструктуру Одещини та зупинити експорт агропродукції. Ракетний удар, який нанесено по Одеській області, зруйнував ємності з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Станом на вечір 19 квітня стало відомо, що атаковані два термінали в порту “Південний”, які спеціалізуються на перевалці агропродукції. Один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії, яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з переробки агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та майже 1000 робочих місць.

Це вже 39 атака росії по об‘єктам портової інфраструктури в Одеській області – пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, 8 цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу на другий день зазначила, що влучання ракет призвело до руйнування резервуарів, в яких містилась рослинна олія, та їх загоряння.

Фахівці інспекції отримали дозвіл для допуску на територію, проводять всі необхідні обстеження, у подальшому будуть розраховані збитки.

В Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб запевнили, що станом на 18.00 20 квітня в Одеській області досліджено 24 проби атмосферного повітря на вміст оксиду вуглецю, зважених часток (пилу) та діоксиду азоту в відібраних в контрольних точках на території регіону. На щастя, показники не перевищують гранично допустимих норм.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x