Відзавтра аграрії Одещини можуть подавати заяви на отримання земельної дотації ─ подробиці

0 коментарів 10125 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Державному аграрному реєстрі розпочинається прийом заяв від фермерів на отримання земельної дотації. Про це розповіли у Комітеті з питань аграрної та земельної політики, повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ВРУ.


За даними Мінагрополітики з 1 травня 2024 року в Державному аграрному реєстрі (ДАР) розпочнеться прийом заявок на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя для аграріїв з деокупованих територій та територій, на яких завершені бойові дії. Заявки будуть прийматися в Державному аграрному реєстрі до 30 червня 2024 року.

Цю допомогу зможуть отримати аграрії деяких районів Одещини, а також Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Виробникам аграрної продукції, що мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення, нададуть по 8 тис. гривень на 1 га.

Про початок подання заявок за іншими напрямами державної підтримки у Мінагрополітики повідомлять додатково.

Окрім зазначеного, Міністерство аграрної політики України у 2024 році відновило бюджетні дотації для фермерів. Їх зможуть отримати ті, хто: утримують від 3 до 100 корів – 7 тис. грн за голову; вирощують від 5 до 500 голів кіз чи овець – 2 тис. грн за голову; обробляють від 1 до 120 га землі сільськогосподарського призначення – 4 тис. грн за га.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x