Голова Ренійської громади пояснив, на якій підставі Ренійська філія АМПУ заборонила аудиторам перевіряти злощасний причал

1 коментар 33264 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після понад двох тижнів конфлікту між Південним офісом Державної аудиторської служби України та Ренійською філією держпідприємства «Адміністрація морських портів України» через нібито недопущення аудиторів до перевірки держпідприємства, світло на конфліктну ситуацію пролив голова Ренійської громади Ігор Плєхов. Мотив приймаючої сторони він пояснив на засіданні сесії Ренійської міської ради, де був присутнім власний кореспондент “Бессарабії ІNFORM”. 


Як вже повідомляла “БІ”, ДАСУ звинуватило АМПУ в тому, що співробітники останньої перешкодили доступ до причалу № 29, на ремонт якого було витрачено 14,3 млн гривень бюджетних коштів. У свою чергу керівництво АМПУ офіційно назвало це звинувачення фейком. Ба більше, фахівці портової галузі підкреслили, що раніше вже спостерігали «численні зловживання та порушення процедури проведення перевірки зі сторони аудиторів». Також Держаудитслужба офіційно повідомила про те, що у зв’язку з інцидентом звернулася до Ренійського відділення поліції, однак нам вдалося з’ясувати, що ця інформація не відповідає дійсності.

За словами Ігоря Плєхова, водолазів не допустили до перевірки через відсутність дозволу від Одеської ОВА, про який сторони домовлялися напередодні візиту.

«Головна претензія аудиторів полягала в тому, що до огляду підводної частини причалу не було допущено водолазів, спеціально викликаних для цієї роботи з Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Ренійська філія АМПУ погодилася з діями контролюючого органу, але поставила одну умову: дозвіл на відповідну роботу водолазів повинні надати Одеська обласна військова адміністрація та Держприкордонслужба України. Аудитори чомусь не отримали ці дозволи (або просто не захотіли їх отримати), після чого керівництво Ренійської філії АМПУ на законних підставах не допустило перевіряючих до об’єкту, який їх цікавив», – заявив Ігор Плєхов.

Варто зазначити, що інцидент у порту Рені – не єдиний у практиці Держаудитслужби останнім часом. Подібні конфлікти між співробітниками ДАСУ та АМПУ вже відбувалися у ДП «Морський торговельний порт Чорноморськ» та ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». При цьому портовики стверджують, що аудитори намагалися здійснювати свої повноваження з порушеннями передбачених законом процедур державного контролю.

Головне фото – ілюстративне

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Михаил
Михаил
16 дней назад

Что “полезного” сделал мэр Рени И. В. Плехов??? Да он просто “красавчик”, своим пояснением, он не пролил свет, а он просто всех сдал и всем дал понять во-первых, кто за этим стоит, за это отвечает, а во-вторых, кто, эти мероприятия крышует и отмывает на этом деньги, или крышуют тех, кто отмывает (дозвіл на відповідну роботу водолазів повинні надати Одеська обласна військова адміністрація та Держприкордонслужба України і Ренійська філія АМПУ.), а потом распределяют между собой и засылают доли тем, кто выделяет деньги на такие проекты (ремонтные работы), и тем, кто за это отвечает, это контролирует, крышует и выполняет данную работу (заказ)!?

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x