Щонайменше один фейк виявлено: Держаудитслужба не писала заяви до Ренійського відділення поліції щодо незаконних дій місцевої філії АМПУ

0 коментарів 22059 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


“Бессарабія INFORM” вже не раз висвітлювала конфлікт між співробітниками Державної аудиторської служби України (ДАСУ) та Ренійської філії держпідприємства «Адміністрація морських портів України» (АМПУ). Аудитори звинуватили ренійських портовиків у тому, що ті не допустили їх до перевірки технічного стану причалу № 29, на ремонт якого було витрачено 14,3 млн гривень бюджетних коштів. Більше того, після цього інциденту Держаудитслужба опублікувала офіційну заяву, в якій виклала обставини ситуації, а також додала, що «через недопуск до перевірки аудитори звернулися до відділення поліції № 2 (м. Рені) Ізмаїльського районного відділу Нацполіції…». Власний кореспондент «Бессарабії INFORM» у місті Рені продовжує розбиратися в мотивах і причинах конфлікту між двома державними структурами.


Тим часом конфлікт перетворився в «інформаційну війну»: відповідаючи на звинувачення з боку ДАСУ, керівництво АМПУ публічно назвало заяву Держаудитслужби фейком. Фахівці портової галузі підкреслили, що раніше вже спостерігали «численні зловживання та порушення процедури проведення перевірки зі сторони аудиторів». Тому очільники АМПУ пообіцяли «здійснить заходи щодо захисту своїх прав та інтересів через розповсюджену ДАСУ неправдиву інформацію; АМПУ спростовує інформацію щодо створення перешкод у проведенні перевірки».

Як ми вже писали, у своїй заяві, що стосується незаконних дій керівників Ренійської філії АМПУ, співробітники Південного офісу ДАСУ повідомили, що «звернулися до відділення поліції № 2 (м. Рені) Ізмаїльського районного відділу Нацполіції…».

Ми відразу звернулися за відповідним коментарем до начальника Ренійского відділення поліції Миколи Пищанського. Але Микола Григорович сказав, що взагалі нічого не знає про заяву від Держаудитслужби…

Тоді ми звернулися до чергової частини Ренійського відділення поліції з проханням просто підтвердити чи спростувати факт такої заяви. Правоохоронці не знайшли те, що нас цікавило, але порекомендували звернутися до канцелярії відділення, де мають більш точну інформацію щодо будь-яких документів, які надходять до місцевого органу поліції.

У канцелярії автор цих рядків докладно пояснив, що саме цікавить нашу редакцію, хоча ми й не змогли назвати точну дату надходження заяви ДАСУ до Ренійського відділення поліції.

Проте навіть після ретельного пошуку співробітниця канцелярії заявила нам, що заява ДАСУ, яка нас цікавить, не зафіксована в службових документах Ренійського відділення (відділення №2) Ізмаїльського районного відділу поліції. За словами нашої співрозмовниці, облік заяв та повідомлень про злочини та події ведеться зараз дуже суворо, і якби навіть заява Держаудитслужби «пішла» по лінії якогось іншого підрозділу Ізмаїльського райвідділу поліції, то цей документ все одно був би зафіксований канцелярією Ренійського відділення. Але інформація про таку заяву просто відсутня…

Таким чином, можна сміливо стверджувати, що Держаудитслужба у своєму конфлікті з Ренійською філією АМПУ щонайменше в одному моменті справді допустила фейк. Навіщо? Це залишається загадкою. Проте, враховуючи масштаб і неприємну специфіку скандалу, сподіватимемося на те, що відповідні державні органи проведуть, як мінімум, службове розслідування та з’ясують усі мотиви, причини та обставини інциденту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x