Сьогодні Ізмаїл проводить в останню путь відомого тренера з легкої атлетики Геннадія Уколова

0 коментарів 27702 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


21 квітня 2024 року після тривалої тяжкої хвороби пішов з життя ветеран спорту, тренер з легкої атлетики Геннадій Олексійович Уколов. Його імʼя добре відоме Ізмаїльській легкоатлетичній спільноті і нерозривно поєднане з імʼям його дружини, Заслуженого тренера України Тетяни Іванівни Мардашової. Поховають видатного спортсмена сьогодні, 23 квітня. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську дитячо-юнацьку спортивну школу.


Подружжя завжди було поруч, і вдома, і в роботі: Геннадій Олексійович тренував бігунів на середні та довгі дистанції, Тетяна Іванівна – стрибунів. З 1972 року по 1979 рік Геннадій Олексійович очолював Ізмаїльську дитячо-юнацьку спортивну школу і продовжував тренерську роботу.

Серед вихованців Уколова – відомі спортсмени, неодноразові переможці і призери чемпіонатів України та СРСР з легкої атлетики, зокрема кандидат у майстри спорту СРСР, срібний призер ДСО “Водник” в бігу на 1500 м, чемпіон України у бігу з перешкодами (стипль-чез) на 3000 м Олег Шабаркін, кращий спортсмен України з бігу на середні дистанції, неодноразовий переможець чемпіонатів України та СРСР у стипль-чезі Садовський Віктор, переможець Спартакіади школярів України Володимир Агапітов, призерка чемпіонату України з бігу на 800 м Валентина Шипілова… І відомий Ізмаїльський марафонець Георгій Мітєв також почав свою спортивну карʼєру на тренуваннях у Геннадія Олексійовича.

Навіть відійшовши від тренерської роботи, Геннадій Олексійович постійно цікавився розвитком легкої атлетики в Ізмаїлі, приходив на стадіон і разом з Тетяною Іванівною дивився на тренування юних спортсменів, давав поради, підтримував юні таланти.

Прощання з ветераном спорту Геннадієм Олексійовичем Уколовим відбудеться сьогодні, 23 квітня, о 13:00 за адресою: вул. Коцюбинського, 128.

Сьогодні Ізмаїл проводить в останню путь відомого тренера з легкої атлетики Геннадія Уколова
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x