Для вступу в ЄС Україні необхідно завершити реформу нормативно-правової бази для національних меншин

4 коментаря 22491 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


5 вересня Європейський Союз та Україна провели у Брюсселі 8-е засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Для України – це було вперше у статусі кандидата на членство в ЄС. 


Рада асоціації наголосила на історичній важливості рішення Європейської Ради від 23 червня 2022 року про визнання європейської перспективи та надання Україні статусу країни-кандидата. Там зазначили, що майбутнє України та її громадян лежить у межах Європейського Союзу. У ЄС нагадали, що Рада ухвалить рішення про подальші кроки, як тільки всі умови, зазначені у висновку Комісії щодо заявки України на членство в ЄС, будуть повністю виконані, підкресливши, що прогрес України на шляху до ЄС залежатиме від її власних заслуг, враховуючи здатність ЄС приймати нових членів. ЄС відзначив підготовлений українською стороною план дій щодо реалізації рекомендованих кроків, включених до висновку Єврокомісії, привітав вже досягнутий прогрес та наголосив на важливості їх повної та ефективної реалізації.

Серед іншого, Рада асоціації наголосила на необхідності забезпечення – відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії – дотримання прав осіб, які належать до національних меншин. Українська сторона представила своє бачення щодо рамок вступу до ЄС з цього приводу.

Зокрема, Україні необхідно завершити реформу нормативно-правової бази для національних меншин відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії та ухвалити ефективні механізми імплементації, як зазначено у кроках, зазначених у висновку Комісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Зазначимо, що різноманіття та повага до прав меншин є важливими цінностями розвинених європейських країн. За даними останнього перепису населення (2001 р.), національні (етнічні) меншини в Україні становили 10 млн 757 тис. 456 чол., або 22.2 % від усіх жителів. В Україні живуть представники понад 100 націй. Найчисельнішими з них є росіяни, євреї, білоруси, молдовани, болгари, поляки, угорці, румуні, греки, татари, армені, роми та ін.

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

:))))))))) какой там день бЭзвЫза:))))? Свинарник – эуропой- быть не может!-априори!:)))

рубль
рубль
1 год назад

Нет, ну вы поняли, что свинарник – ет наша рюссия, никакого нам безвиза! Нам бы пока всю Украину обосрать и рылами разрыть, а там посмотрим – куда дальше :))))

проня
проня
1 год назад

Свиньи потерялись и в блуд пошли.

проня
проня
1 год назад

Найди же нас, о, Собиратель рycских свиней!!! Мы не бендеры, мы нормальные мобики!

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x