Україна розраховує вступити до ЄС протягом двох років – Шмигаль

0 коментарів 14040 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна розраховує стати повноцінним членом Європейського Союзу впродовж наступних двох років.


Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у коментарі Politico.

Тема вступу України до ЄС стане однією з ключових на саміті ЄС-Україна, який вперше пройде в Україні. Він відбудеться 3 лютого в Києві.

“У нас вельми амбітний план щодо приєднання до Європейського союзу протягом найближчих двох років. І тому ми сподіваємося, що цього року, 2023-го, у нас вже може пройти попередня стадія переговорів”, – сказав у своєму коментарі американському виданню український прем’єр.

Зазначається, що Президент Європейської ради Шарль Мішель під час свого візиту до Києва цього місяця запевнив, що членство в ЄС стане для України реальністю.

“Україна – це ЄС, а ЄС – це Україна… Ми не повинні шкодувати зусиль, щоб якнайшвидше втілити цю обіцянку в реальність”, – сказав він.

Слід також зазначити, що близькі союзники України, такі як Польща та країни Балтії, рішуче підтримують прагнення Києва до членства, вважаючи його за демократію, яка протистоїть агресору. Однак багато представників ЄС набагато обережніші в цьому питанні. Деякі країни наполягають на тому, що хоч майбутнє України в ЄС, але країни-претенденти мають відповідати певним критеріям.

“Очікування в Києві досить високі, але необхідно виконати всі умови, які поставила комісія. Це процес, що ґрунтується на заслугах”, – цитує одного з високопосадовців ЄС Politico.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x