Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Взимку до ЄС може хлинути нова хвиля біженців: в ООН не вистачає коштів для допомоги Україні

0 коментарів 2592 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Організація Об’єднаних Націй стикається з серйозним дефіцитом фінансування, необхідного для допомоги Україні в умовах зими, після того, як російські удари зруйнували половину потужностей української енергосистеми. Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг зазначила, що організація фінансується лише на 47%, тоді як очікування української влади щодо міжнародної підтримки зростають. Про це пише УНН, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Наразі в Україні перебуває близько 3,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб. З серпня понад 99 тисяч осіб були змушені залишити прифронтові села в Донецькій області через активні бойові дії.

“З 1 серпня майже 99 000 осіб були евакуйовані або втекли з прифронтових сіл у Донецькій області”, – сказала Ліндхольм Біллінг.

УВКБ ООН надає допомогу вразливим верствам населення, зокрема забезпечуючи теплий одяг та комплекти для утеплення житла, щоб люди могли пережити зиму. Проте для продовження цієї допомоги потрібні додаткові кошти.

Європейські чиновники побоюються, що без відновлення української енергетичної інфраструктури Європа може зіткнутися з новою хвилею біженців. Відсутність електропостачання вже стає основною причиною виїзду багатьох українців з країни.

“Тому головний висновок полягає в тому, що Україні вкрай важливо отримати підтримку для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури та створення децентралізованих генерувальних потужностей”, – додала Ліндхольм Біллінг.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x