Дякуємо, що читаєте нас українською💪

“Мав менше двох років цивільного життя”: в Кілії прощатимуться з командиром взводу, що загинув на Курському напрямку

0 коментарів 505386 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Жорстока війна продовжує забирати життя найкращих українців – 13 серпня в ході виконання бойового завдання загинув 29-річний командир взводу – старший офіцер на батареї мінометного взводу, штаб-сержант, ветеран війни Іван Васильович Кедик. В нього залишилася маленька донечка. Про життя загиблого героя “Бессарабії INFORM” розповів його рідний брат Василь Кедик. 


За його словами, Іван, старший серед чотирьох дітей в родині, завжди знав, що буде військовим. Коли закінчив школу та професійний ліцей, хотів піти на строкову службу, але якраз обов’язковий призов в армію було скасовано Януковичем. Тож він поїхав навчатися на прикордонника у Черкаси.

"Мав менше двох років цивільного життя": в Кілії прощатимуться з командиром взводу, що загинув на Курському напрямку

Після цього з 2013 року безперервно ніс службу за контрактом аж до 2020 року, зокрема в зоні АТО (ООС), а тоді вирішив піти у цивільне життя. Одружився, став батьком донечки. Та насолодитися подружнім життям і батьківством не встиг – у перші дні повномасштабного вторгнення росії добровольцем пішов у військкомат.

"Мав менше двох років цивільного життя": в Кілії прощатимуться з командиром взводу, що загинув на Курському напрямку

"Мав менше двох років цивільного життя": в Кілії прощатимуться з командиром взводу, що загинув на Курському напрямку

Встиг побачити Іван Кедик усі жахи війни, адже побував у найгарячіших точках фронту – на Авдіївському напрямку, півтори роки – знаходився під пекельним Бахмутом. За свої заслуги перед Батьківщиною нагороджений кількома престижними нагородами, зокрема відзнакою Президента за участь в Антитерористичній операції, “Золотим Хрестом” від Генерала Залужного, нагрудними знаками “За звільнення Кліщіївки”, “За хоробрість в бою”.

"Мав менше двох років цивільного життя": в Кілії прощатимуться з командиром взводу, що загинув на Курському напрямку "Мав менше двох років цивільного життя": в Кілії прощатимуться з командиром взводу, що загинув на Курському напрямку

Василь Кедик розповідає, що родина, хвилюючись за Івана, просила його берегти себе, навіть покинути військову службу, проте він був непохитним, стверджуючи, що захищати Україну – це його обов’язок, а “ворога треба зупиняти”.

Про загибель родина дізналася одразу. Відомо, що у цей день Іван виконав бойове завдання в Курській області, а коли повертався з нього, в автівку влучила протитанкова ракета… На жаль, травми були несумісними з життям. Користуючись першою ж можливістю, рідні самостійно поїхали по його тіло, і вже вчора, 15 серпня, пізно увечері, Іван востаннє повернувся в рідну Кілію.

Поховають героя завтра, 17 серпня.

О 8.30 його заберуть з моргу (Кілійська багатопрофільна лікарня по вул Кубишкіна). Звідти ритуальна автівка рухатиметься вулицями Кубишкіна, Захисників Зміїного, Портова – до вул. Миру, де від Центрального парку до колишнього кінотеатру Скіф містян запрошують доєднатися до живого коридору, аби віддати шану Захиснику. З центра міста воїна вулицями Тараса Шевченка та Київська  востаннє привезуть до рідного дому по вул. Хотинській, 89, де з ним зможуть попрощатися рідні та сусіди, а об 11:20 процесія рушить до Свято-Дмитрівського храму. Поховають Захисника на Новому цвинтарі (мікрорайон Сільгосптехніка).

Відкладіть свої справи та вийдіть провести Героя країни, який гідно захищав нашу державу ще з часів АТО та свідомо загинув за неї.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x