Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На водоймах Одещини заборонять ловити раків: терміни та причина

0 коментарів 15552 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З п’ятого серпня 2024 року починається заборона на вилов річкового рака у водоймах Одеської області. Заборона стосується усіх внутрішніх водних об’єктів Одеської області (окрім Дністровського лиману, річки Дністер, рукава річки Турунчук, озер пойми Дністра та Кучурганського водосховища, річки Дунай та придунайських озер) в період з 05 серпня 2024 року по 20 вересня 2024 року (включно). Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський рибоохоронний патруль.


Як зазначається, заборона встановлюється у зв’язку з початком другого періоду линьки річкових раків.

Біологічне обґрунтування щодо термінів заборони надано Інститутом рибного господарства Національної академії аграрних наук України.

З повним текстом наказу можна ознайомитись за посиланням.

Також у Рибпатрулі нагадали, що з лютого 2024 р. продовжує діяти заборона на вилов раків у Дністровському лимані, річці Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах пойми Дністра та Кучурганському водосховищі.

“Звертаємо увагу, що лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За незаконне їх добування передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Телефон «гарячої лінії» Одеського рибоохоронного патруля: (098) 798-47-93”, – йдеться у повідомленні.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x