Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Колишній військком Одещини очолив 72 ОМБр, яка обороняла Вугледар

0 коментарів 16173 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Новим комбригом 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців призначили полковника Олександра Охріменка, який протягом року очолював Одеський обласний територіальний центр комплектування. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на офіційну сторінку 72 ОМБр.


У повідомленні бригади, зокрема, йдеться про колишнього комбрига, полковника Івана Вінніка, під керівництвом якого військові боронили міста України на сході.

“Бої за Бахмут, Павлівку, Вугледар, Микільське, Новомихайлівку, Водяне. Знов Вугледар. Період, який тривав більше двох років. Це час, коли ворог не зламав нас. Це бої, які об’єднали. Це шлях, котрий ми пройшли під керівництвом Героя України та Народного Героя України полковника Івана Вінніка. Дякуємо за стійкість, силу, волю, мудрість та любов до особового складу! Успіху та перемог на новому шляху. Пане полковнику, честь!”, – написали захисники.

Як зазначається у дописі, з призначенням нового комбрига перед захисниками постануть нові завдання.

“Далі Чорних Запорожців вестиме в бій полковник Олександр Охріменко. Нові цілі, завдання, мета і набуття спроможностей. Противнику легко не буде”, – обіцяють військові.

Що відомо про Олександра Охріменка

Військовий народився 19 жовтня 1984 року на Вінниччині. У 2006 році з відзнакою завершив Одеський інститут Сухопутних військ, а також закінчив Національний університет оборони України ім.І.Черняховського.

Участь у боях з російськими військами бере із 2014-го року. Був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, особистою вогнепальною зброєю та низкою відзнак Міністерства оборони України.

У жовтні 2021 року у званні підполковника Охріменко очолив 14-ту окрему механізовану бригаду ім. князя Романа Великого. З початком повномасштабного вторгнення під командуванням Охріменка бригада пройшла бої на Київщині та Житомирщині, Миколаївщині та Донбасі, звільнила від росіян значну частину Харківщини.

4 липня 2023 року Охріменка призначили новим начальником Одеського обласного територіального центру комплектування замість скандального військкома Євгена Борисова.

У липні 2024 року на зміну Охріменку призначили Юрія Пуйка.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x