Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Саратській громаді більше немає села за назвою Зоря

0 коментарів 13311 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


18 вересня депутати Верховної Ради вдруге провалили голосування за проєкт Постанови «Про перейменування окремих населених пунктів та районів», в який пропонується змінити назви семи районам, п’ятнадцяти містам, 56-ти селищам та 262-ом селам. Які саме назви населених пунктів в Одеській області підлягали зміні, “БІ” вже розповідала. Однак деякі села все ж таки потрапили у список перейменованих, й болгарське село у Білгород-Дністровському районі – одне з них. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Саратську селищну раду.


Згідно з опублікованим документом, оприлюдненому на офіційній сторінці державного органу, Постановою Верховної ради України від 19.09.2024 р. № 3984-ІХ “Про перейменування окремих населених пунктів та районів” перейменовано ряд населених пунктів України, у тому числі – село Саратської громади з села Зоря на село Камчик.

Згідно з існуючими оповіданнями про появу назви села, основна версія – це походження від слова “камчик”, яке в перекладі з болгарської означає “батіг”.

Історія села розпочалася у 1831 році, під час другої масової хвилі переселення болгар у Бессарабії. У 1832 р. село названо Камчиком. В 1948 року радянська влада відібрала історичну назву села Камчик і перейменувала в Зорю, позбавивши жителів історичної спадщини.

Минуло 76 років. І болгарське село знову повернулось до своєї історичної назви.

В Саратській громаді більше немає села за назвою Зоря

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x