Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одещина пережила чергову дронову атаку ворога: постраждало Вилкове

0 коментарів 77031 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 8 вересня, вночі Одещина була атакована ворожими дронами. Повітряна тривога в Одеській області тривала більше трьох годин. Рух ударних БпЛА фіксувалися в районі Сарати, Татарбунарів, Широкого, Вилкового та Кілії. Близько третьої години ночі група російських дронів порушила повітряний простір Румунії, перебуваючи там близько сорока хвилин в районі Сабангії. Потім ударні БпЛА залишили Румунію, пролетіли Вилкове та продовжили рух в прибережній акваторії моря Одещини. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на Повітряні сили ЗС України.


Варто зазначити, що мешканці Вилкове чули близько дев’яти вибухів. Як стало відомо “БІ”, через нічну дронову атаку в місті постраждало до десяти будинків, готельний комплекс та об’єкт критичної інфраструктури. На щастя, жертв та поранених немає.

За інформацією Повітряних сил, у ніч на 8 вересня окупанти завдали удару чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 із Бєлгородської обл. – рф. та 23-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Курськ – рф, Чауда – Крим).

Повітряний напад противника відбивали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 15 ударних БпЛА типу «Shahed».

Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені (імовірно упали під впливом засобів РЕБ). Також три ракети Х-59 не досягли бажаних цілей внаслідок активної протидії Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x