Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Національний банк України прогнозує чергове здорожчання продуктів харчування ─ причини

0 коментарів 8694 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Спеціалісти Національного банку України попереджають українців про чергове здорожчання продуктів харчування. У НБУ зазначили, що зростання витрат на продукти відбудеться через зростання інфляції. Про це, посилаючись на «24 канал», повідомляє «Бессарабія INFORM».


Упродовж останніх місяців пришвидшилася інфляція, хоча на початку цього року вона була низькою. Експерти НБУ стверджують, що така тенденція була очікуваною для них, а на темпи зростання споживчих цін передусім вплинуло збільшення витрат бізнесу на електроенергію та оплату праці.

За прогнозами, у наступні місяці інфляція помірно пришвидшиться й наприкінці року становитиме 8,5%. Важливо, що громадяни, згідно з опитуваннями, також очікують помірного зростання цін.

НБУ обмежуватиме коливання курсу, забезпечуючи курсову стійкість, щоб і надалі утримувати очікування під контролем. Також нацбанк забезпечуватиме такий рівень ставок за гривневими депозитами, який захищатиме заощадження населення від інфляційного знецінення. Це підтримуватиме довіру до гривні та обмежуватиме тиск на валютному ринку.

Фахівці впевнені, що послідовні дії дадуть змогу уповільнити інфляцію вже наступного року. Допомогти в цьому має й сповільнення інфляції в країнах, з якими Україна веде торгівлю. За прогнозом НБУ, у 2025 році темпи зростання цін уповільняться до 6,6%, а у 2026 році – повернуться до 5%.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x