Дякуємо, що читаєте нас українською💪

До Одещини завітає мандрівний музей науки

0 коментарів 7182 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мандрівний Музей науки Національного центру «Мала академія наук України» вирушає в тур прифронтовими регіонами України. Зокрема, експонати музею представлять і на Одещині. Про це, посилаючись на Освіта.ua, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Мандрівний Музей науки – це програма компенсації освітніх втрат для регіонів, які особливо потерпають від війни. Серед наукових експонатів Музею науки на колесах: магнітний міст, прозоро-непрозоре скло, модель іглу, обертовий стілець, повітряний глушник, в’язкі рідини, подвійний слайд, людська ланка тощо.

За словами директорки Музею науки Марії Дуброви, музей на колесах буде працювати навіть в умовах відсутності електроенергії.

«Головне правило нашого музею: експонати потрібно чіпати. На відміну від консервативних музеїв, де можна тільки дивитися, ми заохочуємо відвідувачів торкатися усього і досліджувати, як працює той чи інший експонат. Формуючи виставку, ми врахували ймовірність блекаутів, тож обрали експонати, яким не потрібна електрика для демонстрації. Розміщувати експонати можна будь-де: в торгівельних залах, у школах тощо. Тож ми будемо шукати партнерів в різних містах, щоб якомога більше дітей змогли відвідати Музей науки на колесах», – зазначила Марія Дуброва.

Працюватиме музей за принципом часових люфтів: прийматиме по 20 відвідувачів щогодини. Таким чином, за день експозицію музею зможуть побачити близько 100 людей.

Музей науки на колесах буде функціонувати в двох варіантах: велика виставка, яка складається з 12 експонатів, та мала виставка, що складається з 4 експонатів.

Програма роботи і пересування мандрівного Музею науки

  • Чернігів (Чернігівська область) – Ніжин (Чернігівська область): 15 вересня – 3 жовтня 2024 р.;
  • Конотоп (Сумська область) – Лубни (Полтавська область): 4–18 жовтня 2024 р.;
  • Прилуки (Чернігівська область) – Ромни (Сумська область): 19 жовтня – 6 листопада 2024 р.;
  • Порт Аненталь (Южне) – Подільськ (Одеська область): 7–21 листопада 2024 р.;
  • Миколаїв (Миколаївська область) – Чорноморськ (Одеська область): 22 листопада – 10 грудня 2024 р.;
  • Первомайськ (Миколаївська область) – Вознесенськ (Миколаївська область): 11–25 грудня 2024 р.
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x