Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Працівники УДП вимагають від президента прибрати генерального директора підприємства: причини

0 коментарів 132732 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Українському Дунайському пароплавстві, що знаходиться в Ізмаїльському районі, назріває скандал. Незалежна Дунайська профспілка працівників водного транспорту «Справедливість», до якої увійшли співробітники УДП, просять президента України посприяти у розірванні трудових відносин з генеральним директором підприємства Дмитром Москаленком через критичний фінансовий стан. Офіційний лист-звернення оприлюднений в групі у Facebook «Моряки Ізмаїла», передає «Бессарабія INFORM».


У документі зазначено, що стратегічна для України компанія довгий час потерпає через відсутність державної політики щодо розвитку пароплавства на Дунаї та безвідповідальні дії органу, що здійснює управління від імені держави.

«Визначальною рисою цієї «кадрової політики» є формування управлінських команд, що складаються з вихідців з інших регіонів, без профільної освіти та професійного досвіду. Їхня безвідповідальність спричиняє напругу в трудовому колективі УДП, що складається із професіоналів (моряків, експлуатаційників, управлінців середньої ланки)», – зазначається у зверненні.

Профспілка інформує українську владу про те, що на підприємстві загострюється соціально-економічна криза, спричинена непрофесійними діями керівника УДП Дмитра Москаленка.

«Ані гендиректор, ані його заступники не мають профільної освіти чи відповідного досвіду роботи, і не уявляють, як впорядковувати структуру, логістику й технічне обслуговування морського і річкового флоту. Багато їхніх дій мають ознаки злочинної недбалості і загрожують знищенням стратегічно важливого для держави підприємства, що забезпечує Україні альтернативний транспортний коридор.

Ці люди усвідомлюють, що причиною внутрішнього конфлікту, кризового економічного стану на підприємстві є їхня некомпетентність. Відтак вони вдаються до скорочень працівників – професіоналів, які вказують на неспроможність керівництва компанії», – підкреслюється в документі.

Працівники УДП в листі наводять деякі факти. У березні поточного року на підприємстві скоротили частину берегового складу, 26 липня – ще 276 працівників плавскладу. Профспілка вважає ці звільнення незаконними. Натомість, за твердженнями робітників УДП, на підприємстві залишаються працювати співробітники без знань та досвіду.

Окрім того, стан із соціальним захистом працівників УДП не відповідає вимогам законодавства України, бо більше 50 % робітників мають у наступні кілька років піти на пенсію, тому для них збереження робочих місць є життєвою необхідністю.

Незважаючи на розголос критичної ситуації та звернення в різні інстанції, гендиректор підприємства перевів УДП на тридцятигодинний робочий тиждень.

«На Дунаї працюють усі перевізники, окрім УДП, що не укладає нових контрактів та розірвало чинні – на перевезення окатишу, металорудної породи, вугілля, металопрокату. Тепер там планують флот залишити без екіпажей, що призведе до його остаточного знищення.

Найцінніший флот дочірньої компанії УДП передано під керівництва довіреній особі пана Москаленка – Лілії Тімакіній, яка керує роботою з Київщини. Є ризик того, що нові контракти укладуть з офшорною компанією, аби не сплачувати податки і відмивати кошти за кордоном.

Усе це свідчить про наявність у керівництві УДП організованого злочинного угрупування, що прагне позбавити Україну стратегічно для національної безпеки активу. Це підтверджує факт найдорожчої в історії пароплавства модернізації в Австрії, до якої готується УДП. Мета оборудки – вивести флот з державного управління та передати у приватні руки», – констатується у листі-зверненні.

Працівники УДП вимагають від президента прибрати генерального директора підприємства: причини

Працівники УДП вимагають від президента прибрати генерального директора підприємства: причини

Працівники УДП вимагають від президента прибрати генерального директора підприємства: причини

Керівництво УДП вчора повідомило, що в процесі інвентаризації на восьми суднах виявлено майже три тисячі нових та майже дві тисячі б/в запчастин, які не були внесені екіпажами у інвентарні книги.

«Це означає, що підприємство надавало СЗЧ, а ремонти виконувались фіктивно.

Запчастини вилучено, оцінка завданої підприємству шкоди триває. Матеріали передаємо у правоохоронні органи.

У представників однієї із «альтернативних» профспілок настільки «підгорає» з цього приводу, що вони пишуть листи президенту з вимогою терміново прибрати керівництво пароплавства.

В свою чергу адміністрація УДП звертається до нашої первинної профспілки із закликом терміново розглянути цю ганебну ситуацію. Фіктивні ремонтні роботи, які виконувались деякими представниками плавскладу, призвели до вимивання коштів підприємства.

Із «альтернативною» профспілкою, яка активно захищає крадіїв, все зрозуміло. Але сподіваємось, що справжня первинна профспілкова організація зацікавлена об’єктивно розібратись та надати трудовому колективу звіт щодо виявлених адміністрацією зловживань», – прокоментували ситуацію в УДП.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x