Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Затримано ворожого поплічника, який «полював» на релейні шафи Укрзалізниці та коригував удари по Одесі

0 коментарів 12474 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці затримали агента фсб, який діяв на Одещині. Зловмисник виконував російські завдання за двома напрямками розвідувально-підривної діяльності: коригування вогню та підпали, а також відстежував локації Сил оборони і наводив по них ракетно-дронові атаки. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, із посиланням на Управління СБ України в Одеській області.


За інформацією силовиків, пріоритетними цілями ворога були позиції ППО, а також знищення релейних шаф Укрзалізниці. Насамперед мова йде про підпали семафорів на важливих ділянках залізничного сполучення.

“Після першого підпалу однієї з таких шаф СБУ затримала агента «по гарячих слідах». За наявними даними, фігурант готувався до вчинення нових диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури. Як встановило розслідування, затриманим виявився 39-річний місцевий житель, який входив до агентурного апарату фсб і протягом тривалого часу перебував у рф, де проживає його батько”, – йдеться у повідомленні.

Затримано ворожого поплічника, який «полював» на релейні шафи Укрзалізниці та коригував удари по Одесі
У поле зору окупантів фігурант потрапив ще до початку повномасштабної війни, коли став на військовий облік у Краснодарі, щоб оформити російський паспорт.

Напередодні повномасштабної війни чоловік повернувся в Україну, де згодом на нього дистанційно вийшла фсб і залучила до підривної діяльності.

Під час обшуків у помешканні затриманого виявлено дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон із доказами злочинних дій.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
▪ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
▪ ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану);
▪ ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x