Дякуємо, що читаєте нас українською💪

«Стан після утоплення»: медики Одещини врятували життя 11-ти місячного малюка, який впав у вигрібну яму

0 коментарів 35370 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Першого липня 2024 року в одній з родин Біляївки під час того, як мати поралась у дворі, маленька дитина впала у вигрібну яму (чіткий час перебування малюка у ямі невідомий). Знайшовши сина, вона одразу викликала бригаду швидкої медичної допомоги, яка терміново доправила постраждалого до місцевої лікарні. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Департамент охорони здоров’я Одеської ОВА.


Як зазначається, малюка 2023 року народження було доставлено до відділення анестезіології та інтенсивної терапії КНП «Одеська обласна дитяча клінічна лікарня» ООР» у вкрай важкому стані, який лікарі констатували діагнозом: «Стан після утоплення» з порушенням свідомості, неефективністю дихання та ціанозом після падіння у вигрібну яму.

У лікарні йому було надано першу медичну допомогу з оперативним підключенням апарату ШВЛ. Зважаючи на важкість стану, малюка оперативно перевели до відділення анестезіології та інтенсивної терапії КНП «Одеська обласна дитяча клінічна лікарня»ООР».

Виконував транспортування маленького пацієнта дитячий лікар-анестезіолог Дитячої міської клінічної лікарні №3.

“Включно до липня дитина перебувала на апараті штучної вентиляції легень. На момент госпіталізації стан дитини був дуже важким. Але за час лікування хлопчику стало краще. На сьогоднішній день він активний, перебуває у палаті разом зі своєю матір’ю під постійним контролем медиків. Продовжує симптоматичне лікування, та , на щастя, вже життю дитині нічого не загрожує”, – розповіли у Департаменті.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x