Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Чоловікам без військового квитка від завтра закриють виїзд за кордон – речник ДПСУ

1 коментар 35559 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Для перетину кордону чоловікам віком від 18 до 60 років з 17 липня потрібно мати військовий квиток. Категорії тих, кому дозволений виїзд, не змінилися, – заявив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко. Про це розповіли в РБК-Україна з посиланням ефір телемарафону, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


З ночі 17 липня у чоловіків, що мають намір перетнути кордон, ДПСУ перевірятиме наявність військово-облікових документів.

“Цієї ночі в пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків громадян України у віці від 18 до 60 років ми почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується зазначу всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. При відсутності такого документа власне буде виноситися відмова в перетині кордону”, – сказав А.Демченко.

Він заявив, що категорії тих, кому дозволено перетинати кордон і умови перетину не змінилися, “але до тих умов які є додається власне і наявність військово-облікового документа”.

“Це якраз передбачено змінами до законів України і плином терміну. Сьогодні останній день, коли чоловіки мали б або стати на військовий облік або оновити свої військово-облікові дані”, – пояснив речник.

Військовий квиток

Речник ДПСУ повідомив, що це може бути і паперовий документ у вигляді книжечки або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або ж це може бути військово-обліковий документ в електронній формі.

“Останній прирівнюється (до паперового – ред.) коли в Резерв+ згенерований QR-код, щоб прикордонники мали змогу зчитати його і отримати ті дані, які відображаються в системі чи в електронній формі”, – сказав Демченко.

Водночас він зауважив, що у разі, якщо у прикордонників виникатимуть якісь сумніви відносно даних, які відображаються в військово-обліковому документі або сумніви що документ може бути підробним, обов’язково перевірять всю цю інформацію в системі “Оберіг”.

“Можу нагадати, що ще з березня було налагоджено такий інформаційний обмін між ДПСУ і Міністерством оборони й наші інспектори в пунктах пропуску мають доступ до цієї системи для того, щоб в тому числі унеможливити використання підробних документів для виїзду громадянам України чоловічої статі за межі України”, – сказав він.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Індус
Індус
1 месяц назад

Скільки того непотребу жидівського розвелося ,це просто жах

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x