Сили оборони України отримають більше допомоги від громад ─ нардеп Віталій Безгін

0 коментарів 9072 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Органи місцевого самоврядування матимуть можливість закуповувати все для потреб ЗСУ, за винятком зброї та боєприпасів. Це є ключовою новелою у законопроєкті №9559-д, який народні депутати прийняли у другому читанні. Про це розповів народний депутат, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зазначений документ доповнює повноваження громад, регіонів, обласних рад можливістю підтримувати ЗСУ.

«Цей законопроєкт є вкрай важливий як для Збройних сил України, так і для органів місцевого самоврядування. Документ вносить у галузеві повноваження наших громад, наших регіонів, обласних рад можливість підтримувати ЗСУ. Вони зможуть закуповувати все, за винятком зброї та боєприпасів, оскільки це повноваження держави. Усе інше тепер без перепон можуть купувати громади. Важливо, що вони знають потреби підрозділів, адже близькі до конкретних бригад», – зазначив політик.

За словами народного обранця, такий підхід пришвидшить допомогу нашим військовим і збільшить її.

«Законопроєктом також врегульовано питання начальників військових адміністрацій населених пунктів, які раніше обіймали посади голів громад. Тепер не виникає жодних ризиків щодо суміщення цих посад», – наголосив народний депутат.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x