Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Скандальна румунська депутатка, яка пропонувала відібрати в України Ізмаїл та Болград, зробила чергову заяву

0 коментарів 24867 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В минулому році сенаторка парламенту Румунії Діана Шошоаке подала законопроєкт, в якому пропонувала змінити договір про добросусідство і співробітництво Бухареста з Києвом. Зокрема, вона закликала приєднати до Румунії частину територій України, в тому числі Північну Буковину, Герцу, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний. У відповідь Міністерство закордонних справ України ініціювало накладання на заявницю відповідних санкцій як на особу, яка створює загрозу національній безпеці. Минув рік, і проросійська скандалістка знову заявила про себе, передає “Бессарабія INFORM” з посиланням на Antena 3.


Діана Шошоаке, яка нині очолює проросійську партію “SOS”, оголосила про участь у президентських виборах, коли перебувала на спільному засіданні обох палат румунського парламенту. До речі, жінка була вдягнена у військову форму. Вона сказала, що це її останній виступ після обрання в Європарламент.

Звідси, в цій військовій формі, з гордістю і честю за те, що я служила своїй країні в румунському парламенті, я їду до Європейського парламенту і хочу, щоб ви знали, що ми зустрінемося знову, тому що я висуваю свою кандидатуру на посаду президента Румунії“, – додала вона.

Лідерка “SOS”, звертаючись до аудиторії, заявила, що навчить “поважати жінок Румунії, ваших матерів, ваших дружин, ваших сестер”.

Тимчасовий президент Палати депутатів Альфред Сімоніс побажав Діані Шошоаке «спокійнішого мандата в Європарламенті».

Додамо, що ультраправа сенаторка Діана Шошоаке – засновниця партії “SOS” та позафракційна у верхній палаті (Сенаті) парламенту Румунії. Раніше вона входила до правої популістської партії AUR. Після своєї минулорічної заяви вона була внесена до бази “Миротворець”. Відповідну заяву тоді оприлюднила партія SOS Румунія, яку очолює сенаторка, на сайте Sinar Sosro. Й на думку самої скандалістки, занесення її до бази “Миротворця” нібито свідчить про те, що Україна є “державою з терористичним нахилом”. Вона заявила, що таким чином Україна загрожує їй смертю, й це зневага до Румунії.

Скандальна румунська депутатка, яка пропонувала відібрати в України Ізмаїл та Болград, зробила чергову заяву

Скандальна румунська депутатка, яка пропонувала відібрати в України Ізмаїл та Болград, зробила чергову заяву

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x