Румунська проросійська сенаторка запропонувала приєднати до Румунії частину Півдня України, включаючи Бессарабію, – реакція українського МЗС

0 коментарів 37692 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство закордонних справ України ініціює накладення санкцій на румунську сенаторку Діану Шошоаке, яка своїм законопроєктом пропонує приєднати до Румунії частину південного регіону України, зокрема Бессарабію. Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко, передає “Бессарабія INFORM”.


Зазначимо, сенаторка парламенту Румунії Діана Шошоаке подала законопроєкт, який пропонує змінити договір про добросусідство і співробітництво Бухареста з Києвом. Вона закликає приєднати до Румунії частину територій України.

Шошоаке пропонує зміни до закону 129/1997 про ратифікацію договора.

“Румунія приєднує історичні території, які їй належали, а саме: Північну Буковину, Герцу, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний”, — йдеться у запропонованому законопроєкті.

Це вже використовують російські пропагандисти з наміром звинуватити “добрих сусідів України” у таємній грі.

У відповідь на це в Україні санкції на Шошоаке прононують накласти як на особу, яка створює загрозу національній безпеці.

“Таким кроком маргінальна політикиня намагається “відновити культурну ідентичність румунського населення”, — зазначив Ніколенко, коментуючи подання відповідного законопроєкту.

Він додав, що йдеться про класичний приклад із методички російського реваншизму.

“Ми рішуче засуджуємо спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, підважити дух добросусідства між Україною та Румунією“, — наголошують в МЗС України.

Діана Шошоаке — юристка, засновниця партії S.O.S. Вона позафракційна сенаторка у парламенті Румунії. Її неодноразово критикували за зв’язки з Росією.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x