Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Болградська ЦРЛ разом з владою будуть залучати гроші для реалізації двох великих проєктів та виплачувати одноразову допомогу молодим лікарям: подробиці

0 коментарів 17820 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями депутати Болградської міської ради ухвалили рішення, що було обумовлено необхідністю подальшого вдосконалення якості медичної допомоги населенню шляхом забезпечення Болградської районної центральної лікарні лікарями-фахівцями дефіцитних спеціальностей, а також надання реабілітаційної допомоги в стаціонарних умовах і реалізації заходів з енергоефективності медзакладу. Подробиці дізналася кореспондентка «Бессарабії INFORM», яка побувала на позачерговій сесії Болградської міської ради.


На порядку денному пленарного засідання було два питання, і обидва стосувалися медичної сфери Болградської громади. Першим проєктом пропонувалося внести зміни до цільової програми «Здоров’я» на 2023-2025 роки Болградської територіальної громади. Точніше, доповнити її наступними пунктами: проведення капітального ремонту щодо покращення енергоощадження будівель КНП «Болградська ЦРЛ», розташованих за адресами: м. Болград, вул. Ізмаїльська, 63, та вул. Ізмаїльська, 71, 75; проведення капітального ремонту будівлі колишнього пологового будинку; надання одноразової грошової допомоги молодим спеціалістам-лікарям.

Перш ніж перейти до процедури голосування депутати заслухали генерального директора КНП «Болградська ЦРЛ» Віктора Дішлі, який розповів у чому актуальність і своєчасність запропонованих змін.

«Торік ми зробили проєктно-кошторисну документацію на два великих проєкти – з енергоощадження усіх будівель лікарні, на яке знадобиться 103 мільйони 558 тисяч 382 гривні, та на ремонт колишнього пологового будинку, який ми у майбутньому бачимо Центром реабілітації. На це знадобиться 49 мільйонів 079 тисяч 103 гривні. Зрозуміло, що такі великі кошти у бюджеті громади не знайдуться. Але включення цих пунктів до програми «Здоров’я» значно полегшить та прискорить реалізацію зазначених проєктів, як тільки ми знайдемо додаткові джерела для можливого співфінансування с Болградською міською радою. І це цілком реально та повинне на тривалі роки покращити рівень надання медичних послуг», – зазначив Віктор Дішлі.

Він розповів, що у рамках першого проєкту з енергоощадження планується ґрунтовно модернізувати систему опалення усієї лікарні, замінити покрівлю та утеплити фасади закладу.

Ну а створення Центру реабілітації, як передбачається, – першого на півдні Одещини, допоможе Болградській опорній лікарні отримати статус кластерної.

«Сьогодні, у воєнний час, реабілітація займає важливе місце в медичній галузі, яка може отримати всіляку підтримку як з боку держави, так й інвесторів, на що ми розраховуємо», – додав очільник Болградської ЦРЛ.

Такої ж думки був й Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

«Так, ми прагнемо не лише зберегти статус опорної лікарні, а й набути статус кластерного закладу. А без реабілітаційного пакета медичних послуг нас ніхто не розглядатиме навіть. Так, це потребує немалих коштів, але ми готові їх шукати, залучати, вкладати з нашого бюджету. Адже Болградська лікарня повинна залишатися на достойному рівні розвитку», – наголосив керівник Болградської громади.

До речі, відділення перших 8 мільйонів гривень з бюджету Болградської ТГ на капремонт будівлі під Центр реабілітації було ухвалення на цій же сесії – після розгляду другого проєкту рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 21.12.2023 року № 2036-VIІІ «Про місцевий бюджет Болградської міської територіальної громади на 2024 рік».

Додамо, що у цільову програму «Здоров’я» також вперше було внесено пункт, яким передбачено надання одноразової допомоги молодим лікарям за умови укладання договору на термін роботи в Болградській ЦРЛ не менше п’яті років – в розмірі 100 тисяч гривень кожному.

Наприкінці сесії Болградській міський голова запросив депутатів відвідати Болградську лікарню, де вони мали змогу побачити соляну кімнату, останні штрихи зі встановлення комп’ютерного томографа та оцінити, наскільки змінилася лікарня за останні два роки.

Болградська ЦРЛ разом з владою будуть залучати гроші для реалізації двох великих проєктів та виплачувати одноразову допомогу молодим лікарям: подробиці Болградська ЦРЛ разом з владою будуть залучати гроші для реалізації двох великих проєктів та виплачувати одноразову допомогу молодим лікарям: подробиці Болградська ЦРЛ разом з владою будуть залучати гроші для реалізації двох великих проєктів та виплачувати одноразову допомогу молодим лікарям: подробиці Болградська ЦРЛ разом з владою будуть залучати гроші для реалізації двох великих проєктів та виплачувати одноразову допомогу молодим лікарям: подробиці Болградська ЦРЛ разом з владою будуть залучати гроші для реалізації двох великих проєктів та виплачувати одноразову допомогу молодим лікарям: подробиці Болградська ЦРЛ разом з владою будуть залучати гроші для реалізації двох великих проєктів та виплачувати одноразову допомогу молодим лікарям: подробиці

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x