Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В акваторію озера Ялпуг заселили більше мільйона особин риб

0 коментарів 3699 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Невисокі осінні температури створюють сприятливий режим для зариблення водойм. Завдяки цьому молодь риб краще переносить транспортування до місць вселення і значно легше адаптується в нових умовах існування. Тому відповідні спеціалісти провели складний та дуже потрібний процес, завдяки якому чисельність риби в найбільших озерах Української Бессарабії значно збільшилась. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з повідомленням на Держагентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.


Так, на Одещині розпочалося зариблення озер Ялпуг-Кугурлуй згідно з вимогами Режиму рибогосподарської експлуатації (СТРГ). Наразі до озера Ялпуг вселено 1 172 593 екземплярів товстолоба, 72 734 екземплярів коропа та 9 417 екземплярів білого амура. Наважка рибопосадкового матеріалу складала не менше 20 г.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Одеського рибоохоронного патруля Держрибагентства, Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, Держпродспоживслужби, Ізмаїльської та Болградської районних адміністрацій.

Загалом згідно режиму СТРГ до кінця року акваторію озер Ялпуг-Кугурлуй планується поповнити 2,4 млн екземплярів товстолоба, 0,5 млн екземплярів коропа та 0,1 млн екземплярів білого амура.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x