Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У громаді Болградського району завершується підготовка до опалювального сезону

0 коментарів 2862 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Теплицькій громаді Болградського району завершуються останні приготування до нового опалювального сезону. Про це, посилаючись на Теплицьку сільську раду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


На території громади функціонують чотири заклади загальної середньої освіти та чотири заклади дошкільної освіти. Заклади станом на 18 жовтня мають автономне опалення – котли на твердому паливі. Тільки в Садовській гімназії з початковою школою організоване пічне опалення. Наразі ведуться роботи з розробки проектно-кошторисної документації для встановлення автономного опалення за рахунок Теплицької сільської ради.

Освітні заклади забезпеченні твердим паливом:

  • шкільної освіти – 177,5 тон вугілля – 100 % від потреби;
  • дошкільної освіти – 70,2 тон вугілля – 100 % від потреби.

Генераторами заклади освіти забезпечені на 100 % ( сім генераторів в дитсадках, дев’ять – в ліцеях та гімназії).

У громаді Болградського району завершується підготовка до опалювального сезону

Передбачені генератори і для укриттів, а також паливо-мастильні матеріали для них – 20 літрів резервних для кожного генератора. Закуплені акумуляторні лампи освітлення для використання в укриттях.

У громаді Болградського району завершується підготовка до опалювального сезону

На території сільської ради функціонують чотири заклади охорони здоров`я, в тому числі і сільська лікарня – амбулаторія загальної практики сімейної медицини, розташована в селі Теплиця. Вона обслуговує шість тисяч мешканців, в тому числі 166 внутрішньо перемішених осіб.

Одна з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі Карітас України у співпраці з німецькою асоціацією в особі Матіуса Штрауба передали Теплицькій амбулаторії генератор. Інші ФАПи теж забезпечені резервним живленням.

Будинки культури та бібліотеки не опалюються, обігрів здійснюється за допомогою електричних приладів.

У водопровідному господарстві проводились поточні ремонти, замінено 1,8 км водопровідних мереж.

На території Теплицької сільської ради наявні 10 артсвердловин, усі готові до опалювального сезону та забезпечені резервними джерелами живлення (генератори).

Для безперебійної роботи водонапірних веж в селах Веселий Кут та Роща за кошти Теплицької сільської ради були придбані два потужних генератори.

У селі Веселий Кут генератор при відсутності подачі електроенергії буде забезпечувати роботу адміністративної будівлі, де розташований старостинський округ, бібліотека.

В селі Роща генератор обслуговуватиме водонапірну вежу.

Завдяки тісній співпраці Теплицької сільської ради з Болградською районною військовою адміністрацією у вигляді гуманітарної допомоги Теплицька громада отримала потужний генератор від Міжнародної організації з міграції, Представництва в Україні. Генератор встановлено біля будівлі сільської ради. Ведуться роботи з під’єднання генератора для одночасного забезпечення у разі відсутності електроенергії світлом водонапірної вежі в селі Теплиця, Будинку культури, дитячого садка та сільської ради.

У громаді Болградського району завершується підготовка до опалювального сезону

У громаді Болградського району завершується підготовка до опалювального сезону

В громаді функціонують 5 пунктів незламності, які забезпечені всім необхідним для перебування в період можливого блекауту.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x