Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Парламент вдруге заблокував перейменування 12 населених пунктів Бессарабії

0 коментарів 14850 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 18 вересня, депутати Верховної Ради вдруге провалили голосування за проєкт Постанови «Про перейменування окремих населених пунктів та районів», в який пропонується змінити назви семи районам, п’ятнадцяти містам, 56-ти селищам та 262-ом селам. В Одеській області планувалося перейменувати 27 населених пунктів, серед яких дванадцять – в Бессарабії. Про це повідомив народний депутат України, голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський, передає “Бессарабія INFORM”.


Нагадаємо, що 25 квітня монобільшість народних депутатів вперше заблокувала цей законопроєкт. Сьогодні проєкт постанови про дерусифікацію назв 333 населених пунктів підтримало лише 208 народних обранців.  Після цього роботу Верховної Ради заблокували.

У Білгород-Дністровському районі село Зоря Саратської громади мало отримати назву Камчик, село Миколаївка-Новоросійська Успенівської громади – Байрамча.

У Болградському районі селище Березине Тарутинської громади мали перейменувати на Соборне. У Тарутинській громаді мали змінити ще назви наступним населеним пунктам: селище Тарутине – на Бессарабське, село Малоярославець Перший – на Прикордонне, село Малоярославець Другий – на Ярославове. У Бородінській громаді селище Бородіно мало отримати назву Буджак, село Нове Тарутине – Новодолинське.  А от село Надеждівка Арцизької громади повинне було бути перейменоване на Шампань, село Роща Теплицької громади – на Новий Париж.

Що стосується Ізмаїльщини, то село Першотравневе Саф’янівської громади мало отримати назву Вишневе, а селище Суворове, адмінцентр однойменної громади, – Катлабуг.

«Парламент провалив голосування за постанову про дерусифікацію назв 333 населених пунктів. Провалив історичний шанс викинути з карти України все те, що було нав’язано москвою протягом століть поневолення.

Неформальне об’єднання “Депутати московського патріархату” усіма правдами і неправдами накрутили колег, тому на табло лише 208 голосів.

Це тотальна ганьба для України. Це реванш.

Обов’язково опублікую список усіх, хто був проти/утримався чи боягузливо не голосував за цю постанову або прикинувся мертвим», – обурливо написав депутат Роман Лозинський.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x