Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Україна створила на Курщині першу військову комендатуру: хто її очолив

0 коментарів 24813 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На підконтрольній Збройним силам України території Курської області створено першу військову комендатуру. Про це під час своєї доповіді президенту України Володимиру Зеленському на засіданні Ставки верховного головнокомандувача заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передає “Бессарабія INFORM”.


Керівником військової комендатури призначено генерал-майора Едуарда Москальова.

“На території Курської області завершено пошук та знищення противника в населеному пункті Суджа та трьох інших населених пунктах. Для підтримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру, призначено її керівника – призначений генерал-майор Москальов”, – наголосив Сирський.

За словами головнокомандувача, від початку доби українські війська на окремих напрямках просунулися від 500 м до 1,5 км та відбили три атаки.

“Усього з початку операції біля Курської області наші війська з боями просунулися вглиб оборони противника на 35 кілометрів. Взято під контроль 1150 квадратних кілометрів території та 82 населені пункти”, – розповів Сирський.

Що відомо про Едуарда Москальова

Едуард Москальов народився у 1973 році. У 2022-2023 роках був командувачем угруповання Об’єднаних сил ЗСУ, пізніше очолював оперативно-стратегічне угруповання військ “Одеса”.

До повномасштабного вторгнення РФ був начальником штабу – першим заступником командувача військ оперативного командування “Схід” Сухопутних військ ЗСУ.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x