Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Суд призначив покарання двом мешканцям Ізмаїльщини, які ошукували та грабували людей

0 коментарів 7344 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканці Ізмаїльщини, яких на початку цього року викрили у шахрайстві та грабежі, отримали вироки суду. Правопорушники отримали покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном та без такого. Також вони повинні компенсувати потерпілим заподіяну їм шкоду.


Як повідомляла “БІ”, у січні поточного року поліцейські викрили 28-річну жінку з Ізмаїла, яка разом зі своїм знайомим розмістили у кількох соціальних мережах оголошення про продаж вигаданого мотоцикла. А коли до них телефонували потенційні покупці, просили перерахувати на картку передоплату. Щойно введені в оману громадяни надсилали гроші «продавцям», ті більше не виходили на зв’язок.

У такий спосіб безпосередньо жінка протягом чотирьох місяців ошукала дев’ятьох жителів різних областей України, завдавши потерпілим загалом майже 215 тисяч гривень матеріальної шкоди. Гроші правопорушницею були витрачені на власні потреби. Скількох громадян ошукав її знайомий, поліцейські встановлюють. Матеріали щодо чоловіка виділили в окреме провадження, яке ще розслідують.

А в лютому поточного року поліцейські викрили 23-річного чоловіка з Ізмаїла, який скоїв шахрайство та грабіж. Спочатку правоохоронці встановили, що зловмисник пограбував на вулиці незнайомку. Побачивши смартфон та сумку у пані, яка прогулювалась ввечері містом, він наздогнав її, вибив з руки гаджет та зірвав з плеча сумку, в якій знаходилися гроші з ключами від квартири, і втік. Загалом, нападник заволодів майном потерпілої на загальну суму трохи більше семи тисяч гривень.

Суд призначив покарання двом мешканцям Ізмаїльщини, які ошукували та грабували людей

Правоохоронці неподалік місця події знайшли ключі та сумочку заявниці, які грабіжник викинув. Правопорушника затримали. Мобільний телефон жінки, який чоловік планував продати, у нього вилучили, а викрадені гроші він витратив.

В ході розслідування пограбування слідчі встановили, що за три дні до нього фігурант ошукав знайомого. В гостях у потерпілого зловмисник попросив телефон, щоб нібито комусь подзвонити, вийшов з оселі, аби «не заважати» телефонною розмовою, і не повернувся. Поліцейські вилучили у правопорушника чужий гаджет, який він привласнив, бо не мав свого.

Чоловік вже був засуджений за аналогічні злочини, за які відбув за ґратами три з половиною роки. Відтак йому та жінці слідчі висунули обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, що передбачено частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Окрім цього, молодикові висунули обвинувачення ще й у викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому повторно, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для здоров’я потерпілого, вчиненому в умовах воєнного стану, що передбачено частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України.

Дослідивши отримані матеріали та докази, суд визнав обвинувачених винними і призначив їм покарання. Жінці – у вигляді позбавлення волі строком на три роки з випробувальним терміном на три роки. Вона повинна періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, узгоджувати виїзд за кордон. Чоловіку – у вигляді семи років та шести місяців позбавлення волі. Крім цього, суд зобов’язав засуджених компенсувати потерпілим заподіяну їм шкоду.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x