Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Масштабна пожежа охопила очерет біля Маяк: вогонь перекинувся на угіддя Нижньодністровського нацпарку

0 коментарів 23463 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеському районі, між селами Яськи та Маяки на відкритій території біля озер Тудорове та Біле, зайнявся очерет на двох осередках в хаотичному напрямку. Через сильний вітер пожежа перекинулася на територію Нижньодністровського національного природного парку. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління ДСНС та офіційну сторінку нацпарку.


Як зазначили рятувальники, пожежа періодично затухала сама біля водних перешкод. Загальна площа пожежі встановлюється.

“Залучення техніки ДСНС неможливо в зв’язку з відсутністю шляхів під’їзду. Горіння продовжується біля озера Тудорове та біля села Маяки. Для забезпечення пожежної безпеки від ДСНС залучались 4 одиниці техніки та 12 вогнеборців. Ситуація на контролі ДСНС”, – йдеться у повідомленні ДСНС.

За інформацією екологів, зневоднення плавневих екосистем, висока температура повітря створили умови для розповсюдження вогню.

“Шановні жителі та гості Одеського та Білгород-Дністровського районів!Нагадуємо, що будь-яке необережне поводження з вогнем може призвести до великої біди! Будьте обережні та не допускайте пожеж в екосистемах Нижнього Дністра”, – закликали фахівці.

Варто додати, що заграву від масштабної пожежі поблизу Маяк бачили вночі і у Білгороді-Дністровському. Аккерманці у соцмережах ділилися знімками нічного неба з багряними фарбами.

Масштабна пожежа охопила очерет біля Маяк: вогонь перекинувся на угіддя Нижньодністровського нацпарку

Фото: Телеграм-спільнота Аккерман чат

Головне фото: Нижньодністровський національний природний парк

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x