Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Арцизі почалися відключення водопостачання за несплату

0 коментарів 19170 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора Арцизьке комунальне підприємство “Водоканал” розпочало роботу з відключення від водопостачання абонентів, у яких протягом двох місяців заборгованість становить понад тисячу гривень. Відключення розпочали з Військового Містечка. У деяких випадках довелось залучати поліцію. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на КП “Водоканал”.


Зауважимо, що Кабінет Міністрів України своєю Постановою № 1405 від 29 грудня 2023 року скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. Арцизький “Водоканал” з початку 2024 року активно веде роботу з боржниками, яких накопичилось чимало. Станом на лютий цього року заборгованість абонентів перед КП становила 1 млн 800 тис. грн, про що  в інтерв’ю з нашим виданням заявив директор Федір Желясков.

Донедавна активна робота з неплатниками проводилась лише методом діалогу та позовів до суду. Вже є десятки судових рішень на користь “Водоканалу”. І лише з учорашнього дня КП почало робити кардинальні кроки.

Насамперед, комунальне підприємство намагається донести населенню, що не бере кошти за саму воду. Платежі надходять за водопостачання та водовідведення, адже надра є виключною власністю Українського народу, і вони безоплатні, на відміну від людської праці, обладнання та устаткування, які використовуються під час процесу водопостачання та водовідведення.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x