Тарутинська громада направить звернення до вищих органів влади, з метою відновити роботу сервісного центру в Арцизі

0 коментарів 14067 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На пленарному засіданні сесії Тарутинської селищної ради, що відбулось 28 червня під головуванням Сави Чернєва, серед інших питань розглянути проєкт звернення щодо відновлення Сервісного центру МВС № 5145. Про це, посилаючись на селищну раду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Депутати громади прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України, Одеської обласної ради, Одеської ОВА, Міністерства внутрішніх справ України, Головного сервісного центру МВС щодо відновлення надання послуг територіальним сервісним центром МВС № 5145, який раніше функціонував у м.Арциз. «За» проголосували всі 18 присутніх на пленарному засіданні народних обранців.

Нагадаємо, у грудні минулого року стало відомо про закриття сервісного центру МВС № 5145. Це неабияк обурило не тільки мешканців Арцизу та Арцизької громади, але й громад колишніх Саратського, Татарбунарського та Арцизького районів, оскільки це відділення було “кущовим”.

Для мешканців зазначених громад сервісний центр №5145 був найближчим місцем, де можна було скласти іспити для отримання посвідчення водія, переоформити автомобіль або отримати необхідні довідки та дозволи. Через проведення реформування та скорочення кількості таких центрів, тепер найближчим став ТСЦ в Білгороді-Дністровському (який також був на межі скорочення). Є центри в Одесі та Ізмаїлі, але для більшості мешканців Бессарабії – це сотні кілометрів шляху.

Зважаючи на непросту ситуацію, невдоволення мешканців та з метою задоволення потреб громад, на засіданні сесії Арцизької міської ради  15 грудня 2023 року депутати написали колективне звернення до керівництва МВС щодо відновлення надання послуг територіальним сервісним центром МВС № 5145.

Далі стала черга за депутатами Болградщини. Народні обранці Болградської районної ради на пленарному засіданні підтримали звернення щодо відновлення центру МВС в Арцизі. У тексті  документа, підтриманому депутатами, йшлося про те, що закриття сервісного центру № 5145 негативно позначилося на якості надання послуг населенню Арцизької і Тарутинської громад, враховуючи величезну відстань до найближчих центрів.

Тепер своє звернення направлять і депутати Тарутинщини, які сподіваються на позитивне вирішення даного питання.

Тарутинська громада направить звернення до вищих органів влади, з метою відновити роботу сервісного центру в Арцизі

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x