Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України

0 коментарів 12096 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, з нагоди 28-ї річниці прийняття Основного закону України, в Болграді пройшов цикл заходів, на яких побувала кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Розпочався він о 9-й ранку на центральній площі міста – з загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у російсько-українській війні, у якій взяли участь керівництво Одеської обласної ради, Болградської районної військової адміністрації, Болградської районної та міської ради, працівники структурних підрозділів, громадськість Болградщини.

Після хвилини мовчання відбулось покладання квітів до Меморіалу Слави.

Додамо, що в цей же день представники Болградської міської ради, старостатів Болградської громади відвідали могили загиблих земляків-захисників, до яких також поклали квіти.

О 10-й годині в глядацькій залі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради пройшов урочистий захід, під час якого яскраві концертні номери місцевих артистів поєднувалися з побажаннями перших осіб та нагородженнями найкращих представників різноманітних галузей Болградщини Почесними грамотами Одеської обласної ради, Болградської районної державної (військової) адміністрації, Болградських районної та міської рад. Серед тих, хто одержав нагороди, було чимало захисників та захисниць, цивільні та волонтери, які долучаються до захисту країни та збору допомоги для ЗСУ.

«З Днем Конституції України, дорогі друзі! Бажаю найскорішого настання миру в нашій країні, злагоди та спокою! Нехай, якнайшвидше, наша Україна переможе всі негаразди, загоїть рани та розквітне знов!», – зазначив у своїй промові заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський.

«Випробування єднають нас, як націю. А Конституція цементує фундамент нашого спільного дому, будівництво якого не зупиняє навіть війна. Разом творимо сучасну історію України! У серці кожного з нас – любов до Батьківщини і ненависть до ворога. Вдячний кожному українцю, хто допомагає очищенню країни від ворога та робить свій внесок у захист Батьківщини! Ми обов’язково збережемо свою державу та відбудуємо її! З вірою в Перемогу і вдячністю нашим воїнам!», – наголосив очільник Болградської РВА Михайло Шарафаненко.

З найкращими побажаннями до присутніх також звернулися голова Болградської районної ради Михайло Садакліев та Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Нагадаємо, Конституція України була ухвалена 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набрала чинності з дня її прийняття. На згадку про прийняття Конституції в Україні щорічно святкують державне свято — День Конституції України.

Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України Свято волі й доброї згоди: в Болграді відзначили 28-му річницю Конституції України

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x