Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Що виграла Болградська громада від проведення Міжнародного Бессарабського економічного форуму: перші результати

0 коментарів 19359 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минуло вже два тижні після того, як в Болграді вперше пройшов Міжнародний Бессарабський економічний форум, на який його організатори покладали великі надії. Чи здійснилася вони, чи оправдані були витрати на його проведення, «Бессарабія INFORM» поцікавилася безпосередньо у головного ініціатора цього заходу – Болградського міського голови Сергія Димитрієва.


«Однозначно, для Болградської громади проведення форуму мало позитивний результат, тобто вкладенні зусилля в його довготривалу підготовку, а також 275 тисяч гривень з бюджету громади на видання інформаційної та поліграфічної продукції, а також оплату послуг за розміщення та харчування учасників та гостей, виправдали себе. Причому у декілька разів», – зазначив Сергій Димитрієв.

За його словами, форум приніс свої результати майже одразу. Так, деяких потенційних інвесторів, що були на заході, зацікавили 18 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані на території Болградської громади.

«Внаслідок чого міською радою було оголошено аукціон на право оренди, який проходитиме з 31 травня до 12 червня. Стартова ціна всіх цих ділянок разом становить 1 мільйон 396 тисяч 292 гривні, що вже в чотири рази перевищує суму, витрачену на проведення самого форуму. Ця сума в процесі аукціону зросте, і згодом щорічно надходитиме до бюджету громади як плата за оренду землі», – звернув увагу Болградський міський голова.

Він також додав, що учасникам та потенційним донорам було представлено на форумі багато інших проєктів, реалізація яких дозволить залучити додаткове зовнішнє фінансування на розвиток громади.

«Але про реалізацію цих проєктів ми розкажемо трішки пізніше», – пообіцяв Сергій Димитрієв.

Нагадаємо, головною метою Міжнародного Бессарабського економічного форуму, що відбувся в Болграді 18 травня поточного року, було підтримка партнерської взаємодії в регіоні та за його межами, впровадження інноваційних технологій, державно-приватного партнерства для реалізації різноманітних проєктів в територіальних громадах півдня Одещини.

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x